Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Top studentica i poznati ugostitelj podvodili djevojčicu

21.02.2011. 23:00
Top studentica i poznati ugostitelj podvodili djevojčicu


Bivša zadarska top studentica i poznati ugostitelj danas bi trebali sjesti na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru gdje im se pred sucem Marijanom Bitangom sudi zbog podvođenja djevojčice. Za ovo kazneno djelo zakonom je zapriječena kazna zatvora u trajanju od tri pa do osam godina zatvora


Zbog podvođenja djevojčice, odnosno optužbi po članku 195., stavak 4 Kaznenog zakona, danas će na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru sjesti nekadašnja zadarska top studentica iz Šibenika, E. M. (28), protiv koje se kao prvookrivljene iza zatvorenih vrata sudnice vodi postupak zajedno s drugookrivljenim T. K. (54), poznatim zadarskim ugostiteljem, vlasnikom kafića i narodnjačkog bara u Zadru.
Riječ je o kaznenom djelu počinjenom još prije pet godina, no sudski se proces oduljio zbog nedostupnosti odlikašice studija grčkog i latinskog jezika. Ona je, naime, nakon što je 2007. godine zajedno s još tri studentice Sveučilišta u Zadru dobila “Top stipendiju”, boravila neko vrijeme u inozemstvu jer je osvojila i inozemnu stipendiju. U vrijeme dok je studirala u Zadru djevojka je povremeno radila u kafiću drugookrivljenog T. K. gdje je upoznala djevojčicu iz zadarskog Doma za odgoj djece i mladeži te ju, obećavši joj diskreciju i vrhunsku zaradu za lagodan život, “navukla” na prostituciju i zajedno s drugookrivljenim joj pronalazila klijente.
Svega nekoliko mjeseci prije nego što je kazneno prijavljena zbog podvođenja, “top studentica” je policiji prijavila tadašnju predsjednicu Studentskog zbora optuživši ju da je krivotvorila zapisnike s dviju sjednica Izvršnog odbora Sveučilišnog sportskog saveza, te da je na taj način sebi omogućila putovanja u Moskvu i Belgiju vrijedna nekoliko desetaka tisuća kuna. Krim policija je, međutim, protiv djevojke odbacila prijavu jer nakon što su pretražili svu dokumentaciju i obavili obavijesne razgovore sa svim članovima Saveza nisu pronašli ništa sporno. Njezin suokrivljenik T. K. stari je policijski znanac koji je već nekoliko puta bio na optuženičkoj klupi zbog istog i sličnih kaznenih djela, no do sada nije bio osuđen. Posljednji put sudilo mu se zbog prijetnji žrtvi silovanja za koju je bio osumnjičen njegov brat.
Za ovo kazneno djelo zakonom je zapriječena kazna zatvora u trajanju od tri pa do osam godina zatvora.