Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Concordia: Pronađena tijela u olupini broda

21.02.2012. 23:00
Concordia: Pronađena tijela u olupini broda


“Tijela žrtava su lokalizirana, čini se da ih je četiri. U tijeku je operacija vađenja tijela”, kazala je Francesca Maffini, glasnogovornica povjerenika talijanske vlade zaduženog za operacije vezane uz nesreću broda Costa Concordia
Tijela više žrtava, najvjerojatnije četiri, pronađena su u srijedu u olupini broda Costa Concordia, kazala je za France Presse jedna talijanska dužnosnica.
“Tijela žrtava su lokalizirana, čini se da ih je četiri. U tijeku je operacija vađenja tijela”, kazala je Francesca Maffini, glasnogovornica povjerenika talijanske vlade zaduženog za operacije vezane uz nesreću broda Costa Concordia.
“Tijela su u raspadnutom stanju nakon što su toliko vremena provela u vodi, pa je teško reći o koliko se osoba točno radi”, dodala je.
Costa Concordia, koja je prevozila 4.229 osoba, od čega 3.200 turista, udarila je 13. siječnja u stijenu pored otočića Giglio.
U nesreći je poginulo 17 osoba, a 15 ih se nalazi na popisu nestalih. Istraga o ovoj nesreći još uvijek traje, a kapetan broda, koji se nalazi u pritvoru, smatra se glavnim krivcem za nesreću.