Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Izvođači radova razbijaju cijevi

21.02.2012. 23:00
Izvođači radova razbijaju cijevi


Koriste strojeve, prolete mašinama, tako da se cijevi ne može ni prepoznati. Mi izađemo na teren da bismo popravili kvar i na kraju im izdamo račun za nastalu štetu, kaže direktor Vodovoda Zadar Hrvoje Patrk


Stanari Ulice Ive Senjanina na Meladi u zadnjih par dana više puta su ostajali bez vode zbog uništavanja cijevi tijekom izvođenja radova na komunalnoj infrasrukturi u tom dijelu grada.
Stara je to priča u kojoj građani najčešće gube živce, a Vodovod Zadar dobiva dodatne troškove. Izvođači radova trebali bi na svim mjestima gdje prolazi vodovodna infrasruktura radove obavljati ručno, ali zbog uštede vremena koriste se strojevi što dovodi do uništavanja cijevi.
– Izvođači razbijaju cijevi, ne samo u ovom dijelu grada, nego svagdje. Koriste strojeve, prolete mašinama, tako da se cijevi ne može ni prepoznati. Mi izađemo na teren da bismo popravili kvar i na kraju im izdamo račun za nastalu štetu. U nekim slučajevima oni ne priznaju odgovornost, tako da sav trošak ostaje na nama, kaže direktor Vodovoda Zadar Hrvoje Patrk.
Patrk dodaje da Vodovod zna način kako riješiti taj problem, ali bi njegovom primjenom najviše izgubili potrošači.
– Mi bismo mogli u takvim situacijama tjerati mak na konac, konkretno zvati policiju, napraviti zapisnik, cijelu proceduru obaviti po propisima. Međutim, to bi iziskivalo dosta vremena, a nama su na prvom mjestu naši potrošači kojima što prije želimo omogućiti normalnu vodoopskrbu.