Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Odbojkaši smirili i kvarnersku neveru

21.02.2012. 23:00
Odbojkaši smirili i kvarnersku neveru


Počelo je loše po domaćine u prvom setu, ali je završilo – odlično. Nakon vodstva Opatije (6:10) Marin Masnić, trener domaćih, pozvao je minutu odmora poslije koje kao da se na terenu pojavio neki novi Zadar. Najprije serija 6:0 za zadarsko vodstvo 12:10. Opatijci se na kratko vraćaju kod 14-14, ali blok Zadrana u prvom setu bio je bez greške. S takvim vjetrom u leđa prednost je samo rasla do 24:16 i prve set lopte koji je na atraktivan način iskoristio Ivan Škara – asom za 1:0.
Gosti su dobro počeli prvi set, a još bolji bili su u početku drugoga. Zadrani nisu stigli ni proslaviti početno vodstvo, a već je bilo 1:6. Dovoljan razlog za Masnićevu reakciju – minutu odmora. Zadar je ovaj put prednost Opatije stizao sporije, ali je stigao dovoljno brzo. Bio je to set koji je mogao završiti na jednoj i drugoj strani. Bio je to, pokazalo se kasnije, i odlučujući set. Najprije je Zadar, ponovno zahvaljući najviše odličnom bloku došao do 17:13. Međutim, gosti rade 5:0 za 17:18. Zadar ne poustaje i dolazi do 22:20. Dvije pogreške domaćih vraćaju goste u igru za 22:22. Tada je uslijedio ključni poen u setu koje je završio Viduka. Surać je pogodio za 24:22, a zadnja lopta Opatijaca završila je izvan granica igrališta. 
U trećem setu Zadar je od početka do kraja bio u istom ritmu – pobjedničkom. Početnih 8:0 na servise Marija Grubišića trasiralo je put Zadranima prema nova tri boda s kojima se društvo s Višnjika sasvim približilo ostanku u ligi.


 ZADAR – OPATIJA 3:0


(25:16, 25:22, 25:17)
ZADAR – Dvorana 4 ŠC Višnjik. Gledatelja: 50. Suci: Ivković (Split), Juravić (Zadar).
ZADAR: Radošević, Viduka, Škara, Surać, Buterin, Kulaš, Mandić, Grubišić, Šestan, T. Burčul, Belić, D. Burčul. Trener: Marin Masnić. 
OPATIJA: Sušanj, Osojnak, Đorđević, Lepšić, Petrović, Balzani, Brnečić, Jović, Dukić. Trener: Vladimir Brnečić.




 MASNIĆ: ZATVORILI SMO IM SREDINU


Marin Masnić, trener Zadra: Dobro smo skautirali Opatiju, znali smo da nam najveća opasnost prijeti iz sredine i taj smo dio dobro zatvorili. Agresivnim servisima makli smo protivnika od mreže, a uz to odigrali smo i borbenu utakmicu tako da smo zasluženo osvojili tri boda.