Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Olujni vjetar otežava promet od čvora Maslenica do čvora Sveti Rok

21.02.2012. 23:00
Olujni vjetar otežava promet od čvora Maslenica do čvora Sveti Rok


Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 od čvora Maslenica do čvora Sveti Rok, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice-Kikovica i Jadranska magistrala ( D8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene, javio je Hrvatski autoklub u 12,45 sati.
Na Jadranskoj magistrali (D8) od Bakra do Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).
Zbog prosvjeda promet je prekinut: u Zagrebu na Slavonskoj aveniji u smjeru zapada od križanja sa Čulinečkom ulicom do križanja sa Čavićevom ulicom (iz smjera Ivanje Reke i Sesveta). Obilazak: Čulinečka-Nova Branimirova ili Servisno-industrijskom cestom (uz Slavonsku aveniju) ili zagrebačkom obilaznicom (A3). U Bjelovaru je promet prekinut na dionici državne ceste D43 kod Sirele, a obilazak je po cestama kroz centar ili bjelovarskom obilaznicom. Prekid prometa je na Podravskoj magistrali ( D2) u mjestu Poljanec, u Čakovcu na čakovečkoj obilaznici (D3) kod rotora Nedelišće i na raskrižju za Ivanovec.
Zbog blokade državne ceste Slavonski Brod-Nova Gradiška, zatvoren je čvor Lužani na autocesti A3 Bregana -Lipovac. Promet se preusmjerava na čvorove Nova Gradiška i Slavonski Brod zapad.
Naizmjence se zbog prosvjeda vozi Podravskom magistralom (D2) kroz Kloštar Podravski, na priključnoj cesti od Velikog Trgovišća prema Zagorskoj magistrali ( D1) i u mjestu Gola kod Koprivnice.
Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama u Lici na državnoj cesti D42 Josipdol- Poljanak te na cestama u unutrašnjosti Dalmacije: na D62 Ravča-Mali Prolog-Metković, D222 GP Mali Prolog-D62, D513 Mali Prolog-Ploče i ŽC6208 Vrgorac-Staševica-D513.
Za sav promet zatvorena je državna cesta D425 Čeveljuša-Karamatići, dok samo osobna vozila smiju voziti cestom ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.
Izlazak teretnih vozila povremeno je pojačan na graničnom prijelazu Bregani, a ulazak na Macelju.
Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.