Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Papa: Korizma može vrijediti za sve, ne samo za vjernike

21.02.2012. 23:00
Papa: Korizma može vrijediti za sve, ne samo za vjernike


Korizma, vrijeme posta i pokore koje nudi kršćanska vjera, “put je pročišćenja” kojim mogu ići svi, a ne samo katolički vjernici, ocijenio je u srijedu papa Benedikt XVI., pozivajući i one koji su se “udaljili od Boga” da otkriju njezin smisao
Korizma, vrijeme posta i pokore koje nudi kršćanska vjera, “put je pročišćenja” kojim mogu ići svi, a ne samo katolički vjernici, ocijenio je u srijedu papa Benedikt XVI., pozivajući i one koji su se “udaljili od Boga” da otkriju njezin smisao.
Na tjednoj općoj audijenciji u Vatikanu, Papa koji je vidno bio u dobroj formi, govorio je pred oko 8.000 vjernika o tom četrdesetodnevnom razdoblju u kršćanstvu koje prethodi svetkovini Uskrsa, a počinje Pepelnicom ili Čistom srijedom, kada svećenik posipa vjernike pepelom čineći na njihovim čelima znak križa kako bi si posvijestili svoju smrtnost i prolaznost zemaljskog života.
“Bilo da smo se udaljili od Boga i Crkve i tražimo pomirbu, ili pak živimo u vjeri u zajedništvu s Crkvom, ovaj put kajanja i obraćenja vrijedi za sve”, naglasio je Papa. “Pozvani smo da iskusimo čekanje, pročišćenje, kušnju, ali i Božju vjernost njegovim obećanjima”, dodao je. “Istodobno osjećamo svoju grešnost, svoju sebičnost i slabost koja je posljedica sekularizma i materijalizma”, kazao je Papa u vatikanskoj Dvorani Pavla VI.