Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tablet smetalo, a ne pomagalo?!

21.02.2014. 23:00
Tablet smetalo, a ne pomagalo?!


Grad Zadar predvidio je u gradskom proračunu 65.000 kn za informatizaciju napose Gradskog vijeća. S naoko malim novcima, predviđen je znatan pomak u informatizaciji rada gradskog predstavničkog tijela. U tu svrhu T-Com je donirao software i 30-tak tableta koji bi trebali zamijeniti brdo papira koji se tiskaju za svaku sjednicu GV Zadra.
– Aplikacija omogućava bilježenje nazočnosti na sjednicama, praćenje materijala, dostavljanje zabilježbi mišljenja stručnih službi, dakle sve ono što jedan vijećnik mora imati na svojoj vijećničkoj klupi. Osim, velike uštede, nije zanemariva ni eko-komponenta jer kako se kaže, za 10.000 listova papira, moraš posjeći jedno stablo, rekao je gradski pročelnik za gospodarstvo Alan Kociper.
No, njegove zamisli ne padaju na plodno tlo. Grad Zadar proveo je anketu među vijećnicima te se većina izjasnila za stari, papirnatai način rada. Nije tajna da unutar same gradske administracije postoje otpori informatizaciji jer se njome, prije svega može iskontrolirati učinkovitost pojedinog službenika zaposlenog na rješavanju problema građana.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU