Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Radnici Nasada iskopali krivi grob, pa morali kopati novi nakon sprovoda

21.02.2017. 23:00
Radnici Nasada iskopali krivi grob, pa morali kopati novi nakon sprovoda


Uzrečica “Tko radi taj i griješi” može se primijeniti i na neobičan i nesvakidašnji događaj koji se prije par dana dogodio na zadarskom Gradskom groblju.
Naime, zbog istog prezimena i istog broja grobnice došlo je do velike zabune, pa su djelatnici Nasada za ukop pripremili krivo grobno mjesto.
 – Na pogrebu je bilo 500-ak ljudi i prvi problem je nastao kad je svećenik zakasnio. Došao je tek nakon što smo ga čekali 15-ak minuta, a što je vrlo neobično jer svećenici nikad ne kasne, pogotovo ne na sprovode. Po dolasku svećenika počeo je obred i dok smo se kretali prema grobnom mjestu u koje je pokojnik trebao biti položen, shvatili smo da su djelatnici iskopali krivo grobno mjesto, ispričao nam je jedan gospodin koji je bio na spomenutom pogrebu. Objasnio je da je svećenik završio obred i dao blagoslov te je otišao kući, što su iza njega učinili i ostali ljudi, kao i udovica i djeca pokojnika, a djelatnici su ostavili lijes s pokojnikom sa strane na zemlji, dok nisu iskopali pravi grob.
 – Prilikom iskapanja pravog grobnog mjesta radnici su shvatili da u njemu ima starih kostiju, pa su opet morali zvati obitelj, da im kažu kako trebaju sakupiti te kosti, te kako bi dobili njihovo dopuštenje da to i učine. Tek nakon toga su uspjeli pokopati pokojnika. Sve ovo jako je uznemirilo udovicu i njezinu obitelj, objasnio nam je sugovornik, dodavši da je cjelokupna situacija bila vrlo neugodna i mučna, te da su mnogi prijatelji i članovi obitelji bili uvrijeđeni načinom na koji se sve odigralo. Smatra, ako se već plaća visoka cijena pokopa, onda bi i pogreb trebao proteći glatko.
A što se zaista dogodilo i gdje je nastala pogreška, provjerili smo s Lenkom Ugrinićem, direktorom Nasada.
 – Radi se o pogrešci odnosno zabuni, jer je pokojnik imao isto prezime i grobnica je istoga broja, kao i ona koju smo otvorili, ali se nalazi na drugom polju. Mi smo kontaktirali obitelj i ispričali smo se. I ovim putem se opet ispričavamo zbog našeg propusta, zaista nam je žao. Suosjećamo s obitelji zbog gubitka bližnjeg, kazao je Lenko Ugrinić, direktor Nasada.