Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Na smotri stotinjak pasa

Autor: Josip Prskalo

21.03.2009. 23:00
Na smotri stotinjak pasa


Ovdje su lovci od Benkovca do Paga i sigurno je da svi žele da njihovi psi prođu ocjenjivanje kako bi s njima mogli ići u lov. Na smotri smo imali preko stotinu pasa, ističe Milan Žuža


Nakon organizacije međunarodne utakmice pasa ptičara Kinološka  udruga Posedarje iz Podgradine oraganizirala je I.P.O. na  terenima L.U. Kamenjarka iz  Posedarja. Vodiči pasa okupili  su se na Jurjevcu ispod Posedarja. Bilo je više od stotinjak pasa, a sudili su eminentni suci Ante Bilać iz Drniša, Berislav Pucar iz Zadra i  Neven Ljubičić iz Nina.
Predsjednik Udruge Milan  Žuža i sam je ugodno iznenađen ovakvim odazivom na  smotru pasa.
– Ovdje su lovci od Benkovca  do Paga i sigurno je da svi žele  da njihovi psi prođu ocjenjivanje kako bi s njima mogli ići  u lov. Na smotri smo imali  preko stotinu pasa, dok ih je na  I.P.O. izišlo mnogo manje jer  suci ne bi mogli kvalitetno  odraditi svoj dio posla. Oni psi  koji su išli na terene pokazali  su dobar rezultat. Neki, međutim, ovoga puta nisu položili  ispit, istaknuo je Milan Žuža  zahvalivši momcima iz Lovačke udruge Kamenjarka iz Posedarja koji su nam u prirodi  priredili ručak.
Sudac Ante Bilać rekao je da  sudi već dosta dugo, ali ovakav  odaziv još nigdje nije vidio.
– Ljudi iz ove kinološke  udruge dali su mnogo kako bi  ovako nešto napravili. Ovdje je  bilo odličnih pasa pa sam predložio njihovim vodičima da se  obavezno prijave na izložbu  CACIB, koja će se održati u  Zadru. Psi su više nego odlični,  ali bilo je i onih koji nisu položili pa smo savjetovali vodičima što moraju poboljšati u  radu svojih ljubimaca do idućeg ocjenjivanja.