Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Načelniku Miočiću disciplinski postupak zbog povrede dužnosti

Autor: Suzana Bandić

21.03.2010. 23:00
Načelniku Miočiću disciplinski postupak zbog povrede dužnosti

Foto: Filip BRALA



Protiv načelnika Druge policijske postaje Ivana Miočića podignut je optužni prijedlog zbog izazivanja prometne nesreće, a slijedi mu i disciplinski postupak pred nadležnim Disciplinskim sudom u Splitu obzirom da je utvrđeno da je službenu “škodu” koristio izvan radnog vremena za svoje osobne potrebe.
Laboratorijski nalazi krvi i urina koji bi trebali pokazati je li načelnik Miočić u petak poslijepodne kada je na relaciji Obrovac – Medviđa zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, sletio s kolnika i okrenuo se vozilom na krov, bio pod utjecajem alkohola nisu još poznati. Kako doznajemo iz policije, obzirom da te pretrage provodi zagrebački Centar “Ivan Vučetić” oni se očekuju do kraja tjedna.
– Služba za zakonitosti postupanja utvrdit će okolnosti događaja i shodno rezultatima laboratorijskih analiza odlučiti hoće li biti podnijet zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka zbog povrede službene dužnosti i u tom smislu – izvjestili su iz PU zadarske. 
Neslužbeno međutim saznajemo kako je načelnik Miočić s kojim je u trenutku nesreće bio i Petar Vedrić, voditelj smjene zadarskog OKC-a, neposredno prije nesreće  konzumirao alkohol te da bi rezultati laboratorijskih pretraga mogli pokazati znatnu količinu koja bi ga na koncu mogla stajati rukovodećeg položaja. Hoće li ikakve sankcije snositi i Vedrić koji je zajedno s Miočićem tog petka poslijepodne službenom “škodom” stigao u Obrovac gdje se slavio blagdan Svetog Josipa i kako neslužbeno saznajemo, također konzumirao alkohol, danas nismo od policije uspjeli doznati.