Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ručnom bombom prijetio gostima kafića

Autor: Suzana Bandić

21.03.2010. 23:00
Ručnom bombom prijetio gostima kafića


Gostima jednog ugljanskog kafića u nedjelju navečer pravu dramu priredio je njihov sumještanin Oliver Bacalja (40) zaprijetivši im ručnom bombom.
On je u mjesni kafić ušetao oko 20.30 sati gdje se nakon svega nekoliko minuta verbalno sukobio s vlasnikom, a potom otišao po ručnu bombu kojoj je izvadio osigurač te zaprijetio kako će je baciti i pobiti sve goste lokala kojih je u tom trenutku bilo 20-tak. Vlasnik lokala Bacalju koji je zadarskoj policiji poznat po zloporabi opojnih drogauspio je nekako smiriti te ga je potom udaljio.
O incidentu koji je umalo završio tragičnmo odmah su obaviješteni policajci koji su Bacalju pronašli i uhitili. No, tu cijeloj priči nije kraj. Naime, razjareni Bacalja tijekom sprovođenja u službene policijske prostorije u policijskom je automobilu još i zaprijetio policajcima smrću.
Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Zadru, jutros je izvršena pretraga njegova doma kojom je pronađena, a potom i oduzeta ručna bomba.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je protiv njega podigla kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. Tijekom poslijepodnevnih sati Bacalju je saslušao dežurni istražni sudac Županijskog suda u Zadru Boris Babić nakon čega je pušten.
– Nakon ispitivanja osumnjičeniku je izrečena mjera opreza zabrane prilaska oštećenom na udaljenost do 20 metara te bilo kakva komunikacija s njim. Kako Državno odvjetništvo nije zatražilo mjeru pritvora, osumnjičenik je nakon ispitivanja pušten – kazao je sudac Babić.