Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Izvještaj o radu gradonačelnika vijećnici – primili na znanje

21.03.2012. 23:00
Izvještaj o radu gradonačelnika vijećnici – primili na znanje


Novi-stari direktor ŠRC Višnjik je Dino Bailo koji je dobio visoku ocjenu gradonačelnika za svoj rad. No, takva ocjena mimoišla je dosadašnjeg direktora Vodovoda Hrvoja Patrka, jučer je na njegovo mjesto imenovan Tomislav Matek za kojeg je Vrančić rekao da posjeduje sve reference za obnašanje dužnosti direktora u poduzeću pred kojim je značajna reforma


Bez vijećnika oporbe, Gradskom vijeću Zadra trebalo je manje od sat vremena da jednoglasno, bez rasprave, izglasa 13 točaka dnevnog reda. Redom, novi-stari direktor ŠRC Višnjik je Dino Bailo koji je unatoč teškoćama u poslovanju dvorane i zatvorenog plivališta, dobio visoku ocijenu gradonačelnika za svoj rad. No, takva ocjena mimoišla je dosadašnjeg direktora Vodovoda Hrvoja Patrka, koji je doduše još otprije “kuvertirao” ostavku, ali je javno nije podnio pa je na jučerašnjoj sjednici GV-a opozvan, a na njegovo mjesto imenovan Tomislav Matek za kojeg je gradonačelnik Vrančić rekao da posjeduje sve reference za obnašanje dužnosti direktora u poduzeću pred kojim je značajna reforma.
Gradski pročelnik Jure Zekanović trebao je obrazložiti promjene odluke o reklamiranju u čl. 61 kojim se propisuju kazne za pravne i fizičke osobe koje postave reklamu bez dozvole Grada. Doslovce, promjena je glasila dvije riječi “ako postavi”, ali pročelnika Zekanovića u tom trenutku nije bilo u vijećnici. “Bit će pije kavu na Trgu sa svojima, nije mogao izdržati da šaljivo ne dobaci zamjenik gradonačelnika Dražen Grgurović koji je aludirao da Zekanović možda pije kavu na Trgu zajedno s oporbom. Uslijedila je kratka potraga i Zekanović je uletio u vijećnicu obrazloživši te dvije famozne riječi. No, prilici nije odolio ni gradonačelnik Vrančić koji ga je u šali upitao: “Jeste li pili kavu s SDP-om?” Iako je svima bilo jasno da je riječ o šali, predsjednik GV-a Živko Kolega je opomenuo, ali samo, Grgurovića koji je odmah prihvatio opomenu.
Do kraja sjednice Jedriličarskom klubu Uskok, kao nositelju koncesije u lučici Vitrenjak, odobrene su izmjene i dopune DPU Vitrenjak zbog usaglašavanja područja za koje je dobivena koncesija s Prostornim planom Grada Zadra. Radi nove prometne regulacije, usvojena je i odluka o izradi izmjena i dopuna UPU industrijsko-skladišne zone Gaženica. Riječ je o tome, kazivao je Živko Kolega, što je studija o isplativosti utvrdila da se ne može napraviti isplativi kontejnerski terminal samo na jednoj parceli koja je prometnicom odvojena od druge. Zadarskoj Elektri odobrena je izrada UPU mješovite zone Vidikovac. Riječ je o zemljištu u vlasništvu zadarske Elektre preko puta nekadašnje “Predvojničke” koji Elektra namjerava urediti za svoje potrebe i potrebe iseljenja sa sadašnje lokacije u ulici Dmitra Zvonimira. Idejno rješenje odvodnje sanitarnih, tehnoloških i oborinskih voda, bio je razlog za jučerašnje pokretanje izrade izmjena i dopuna UPU-a gospodarske zone Crno. Iako se radi s usaglašavanjem s PP Grada Zadra, projektiranje zone se neće odložiti, rekao je resorni pročelnik Matko Segarić. Segarić je povrdio da će za 494.850,00 kn bez PDV Aces d.o.o. iz Zadra obavljati geodetske poslove za Grad Zadar. Riječ je o okvirnom sporazumu, dok će svaki pojedinačni posao biti pokriven posebnim ugovorom. Aces je bio jedina tvrtka koja se javila na natječaj. Budući da je oporba otprije napustila sjednicu, izostala je rasprava o Izvještaju o radu gradonačelnika kojeg su gradski vijećnici, kako je to inače propisano, samo primili na znanje.


Segarić: Akt se odnosi na farmu na kojoj stvarno ima krava…




Brzopotezno, gradski vijećnici vlasti usvojili su i prostorno planske točke u kojima je najprije ukinut status javnog dobra dvjema parcelama u Gaženici. Riječ je o parcelama koje se nalaze u obuhvatu UPU Trajektni terminal. Međutim, Zemljišno-knjižni odjel Općinskog suda u Zadru odbio je uknjižbu jer se radi o javnom dobru pa je bila potrebna odluka GV-a o ukinuću statusa javnog dobra, nakon čega će se provesti parcelacija i nakon koje će kupac dobiti svoj broj. Gradsko vijeće odobrilo je i izradu DPU uređenja Farme krava Vigens koja je dijelom izazvala salve smijeha jer je obrazlažući prijedlog, resorni pročelnik za graditeljstvo Matko Segarić rekao da se ovaj akt odnosi na farmu na kojoj, za razliku od one druge, “…stvarno ima krava”. Nakon salve smijeha, Segarić je objasnio da postoji i stara farma, a da se prijedlog izrade odnosi na granično područje između Grada Zadra i Grada Nina te DPU treba koordinirati između ove dvije jedinice lokalne samouprave.