Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Prikupljene 33 doze krvi

21.03.2012. 23:00
Prikupljene 33 doze krvi


Općinsko društvo Crvenog križa Posedarje održalo je prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi.
Što se tiče organizatora, akcija je kao i uvijek do sada provedena profesionalno. No prvi put u 20 godina dobrovoljni davatelji krvi doslovce su potjerani na cestu.
Naime, ravnatelj Osnovne škole Braća Ribar u Posedarju je pola sata prije akcije organizatore obavijestio da je od resornog ministra dobio dopis kojim se u prostorima škole zabranjuju svi skupovi.
Nakon početnog šoka i nedoumice, organizatori su se ipak snašli te je akcija održana u prostorijama MO Grgurice.
Krv su dala 33 darivatelja. A nakon provedene akcije u restoranu “Tomislav” održan je prigodni domjenak. Dobrovoljni davatelji su mogli uživati i u nastupu tamburaškog sastava “Krajcar” iz Gračaca koji ih je zabavljao do kasno u noć.
Krv su darovali: Marijan Maričić, Petra Zubčić, Mladen Klanac, Marino Prskalo, Tanja Klanac, Šime Klanac, Željko Zurak, Damir Šimurina, Marijan Juričević, Dragan Klanac-čapić, Robert Keleminić, Marko Brala, Manuela Demo,Marija Pevalović, Dalibor Kokić, Ivan Šalina, Joso Šalina, Petra Šalina, Radojka Knežević, Marko Demo, Ivica Dežmalj, Josip Dežmalj, Dragan Bolić, Dragica Ćoza, Radojka Baraba, Željko Klanac, Linda Šalina, Denis Golubić, Ivan Vanjak, Josip Prskalo, Velimir Juričević, Slavka Šarić i Ivica Mrkela.