Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Stanko Zrilić na pješačkom prijelazu oborio Stipu

21.03.2012. 23:00
Stanko Zrilić na pješačkom prijelazu oborio Stipu


Nakon žestokog obračuna s prezimenjakom Stipom, zadarski dožupan Stanko Zrilić, napustio je jučer zgradu Doma županije, sjeo za upravljač službene “opel vectre” i nagazio po gasu, što je umalo skupo platio 10-godišnji dječak na putu u školu. Njega je, naime, dok je s prijateljem prelazio cestu na obilježenom pješačkom prijelazu kod Foše, oborio dožupan službenim vozilom.
– Na pješačkom prijelazu kod izlaza iz Perivoja Vladimira Nazora danas oko 13.45 sati 53-godišnji je vozač upravljajući “opel vectrom” zadarskih registracija oborio 10-godišnjeg dječaka. Utvrđeno je kako nije prilagodio brzinu kretanja stanju na kolniku, odnosno nije se zaustavio ispred pješačkog prijelaza i spoja dviju prometnica gdje je istaknut znak “stop” – rekli su u dežurstvu Operativnog komunikacijskog centra u PU zadarskoj napominjući kako je dječak u prometnoj nezgodi srećom tek lakše ozlijeđen, no da je protiv vozača podnesen optužni prijedlog nadležnom državnom odvjetništvu.
Ova nezgoda samo je još jedna u nizu koja potvrđuje činjenicu da zadarski dožupan zaista ima “peh” sa službenim automobilom. Nakon što je prije nekoliko godina imao “bliske susrete” sa srndaćem na autocesti, problema s prezimenjakom Stipom jer je službenu “vectru” koristio i za vrijeme godišnjeg odmora pa nedavnog okršaja s djelatnicima pauka koji su ga zatekli nepropisno parkiranog na nogostupu ispred ulaza u Županiju, Stanko je jučer na pješačkom prijelazu “pokosio” dječaka koji se igrom slučaja zove Stipe.