Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ljubav i emocije su se vratile u La La Land

Autor: Valentina Mlađen

21.03.2013. 23:00
Ljubav i emocije su se vratile u La La Land

Foto: Marin GOSPIĆ



Mladi su u posljednje vrijeme sve češći gosti zadarskog kazališta, a posljednji put su u kazališnoj predstavi uživali prošlu srijedu zahvaljujući svojim kolegama iz Kazališne udruge “Igrajmo se” koji su odigrali predstavu “La La Land”. Puno kazalište, uključujući ne samo parter, već i balkon, oduševljenim je zviždukom pozdravilo mlade glumce, a nekarakteristično “navijanje” prije predstave ubrzo je zamijenila tišina prekidana samo salvama smijeha oduševljene publike.
Polaznici srednjoškolskog uzrasta udruge “Igrajmo se” pripremili su, uz redateljsku palicu i mentorstvo iskusne glumice Žane Bumber, predstavu “La La Land” – priču o zemlji u kojoj vlada kraljica Jednoumlja, u kojoj su strogo zabranjene emocije, a svatko tko prekrši pravila najstrože je kažnjen. U takvoj zemlji živi i Lucija Revo (šatro Revolucija), potpuna autsajderica koja se ne pokorava pravilima, zbog čega se nađe u problemima. I dok Vojskovođa, poslušnik kraljice pokušava Luciju uvjeriti u ljepote La La Landa, u kojem vječno ratuju Alfe, Bete i Game ona na koncu njega razuvjerava pokazujući mu ljepotu slobode, ali i ljubavi. Zahvaljujući njima ljubav i emocije vraćaju se u La La Land, a kraljica Jednoumlja biva poražena.
Predstava je nastala po ideji polaznice kazališne radionice Zlate Granić. Mladi glumci odigrali su duhovit komad, kojem doduše na nekim mjestima nedostaje ponešto više dinamike, a bilo je tu i improvizacije, ali ipak za svaku je pohvalu njihova uživljenost u uloge, profesionalnost na pozornici i tema kojom su se pozabavili. Mladi glumci pokazali su da ne razmišljaju samo o izlascima već da su i sami sudionici društva i da mogu postaviti bitna pitanja, pa su tako na tapetu doveli i plan 21, ovoga puta kao plan 36, društveni konformizam, nemar za pojedinca koji postaje podređen masama i pokazali kako individualnost i različitost mogu biti samo pozitivni i doprinijeti boljem društvu.