Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

HDZ i MODES danas odlučuju o koaliciji

21.03.2017. 23:00
HDZ i MODES danas odlučuju o koaliciji


Zadarski HDZ i MODES danas će održati drugi sastanak na kojemu bi trebala “pasti” odluka o koaliciji. Nedavno je održan prvi, na kojemu je MODES iznio svoje uvjete koalicije, a HDZ ih je trebao razmotriti do danas i dati im konačan odgovor.
U HDZ-u se nisu htjeli izjasniti o tome hoće li sklopiti predizborni sporazum sa MODES-om, ali uoči sastanka saznajemo kako je u stranci bilo prijedloga da se ne koalira s MODES-om, jer su uvjereni da izbore mogu dobiti i bez njih. MODES, naime, traži tzv. kontrolni paket u Gradu i Županiji kojim bi nadzirao rad HDZ-a, a to su uglavnom postojeća mjesta što su ih dobili kao koalicijski partneri HDZ-a na prošlim lokalnim izborima, tada kao članovi HSP-a dr. Ante Starčevića.
Stoga će biti zanimljivo pratiti hoće li HDZ danas MODES-u dati “košaricu” ili će udovoljiti njihovim zahtjevima. Iz HDZ-a je već više puta javnosti odaslana poruka kako su uvjereni da izbore mogu dobiti sami.
Predsjednik MODES-a Rudolf Dvorski o današnjem sastanku s aktualnim koalicijskim partnerom kratko kaže:
– Razgovaramo sa HDZ-om i s drugim potencijalnim partnerima, ali ono što nas prvenstveno zanima nastavak je promjena u gradu i županiji.