Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

S Radom Malevićem ništa nije nemoguće

21.04.2011. 22:00
S Radom Malevićem ništa nije nemoguće


Raduje me Malevićem optimizam, a posebno njegova želja za se predkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre organizira u Hrvatskoj. Ako u tome uspijemo šanse za London bile bi značajno veće – kaže Colić
Iako je zagrebačka Mladost preksinoć u finalnoj seriji za prvaka Hrvatske protiv Mladosti iz Kaštel Lukšića izjednačila omjer na 1:1 u pobjedama, u redovima lanjskih prvaka iz metropole tek umjereni optimizam.
– Kaštelani su trenutačno jači od nas. Imaju i prednost jedne utakmice više kod kuće, a uz onakvu publiku stvarno ih je teško pobijediti u Kaštelima. Mi se ne predajemo, uostalom sada je s ovih 1:1 sve na početku tako da imamo pravo vjerovati da i mi možemo biti prvi. Ulaskom u finale ostvarili smo cilj koji je Uprava postavila pred nas na početku sezone i to je najvažnije – kaže Ante Colić (23), Bibinjac u redovima kluba sa Save. Colić igra na poziciji srednjeg blokera i jedan je od malobrojnih igrača koji su ostali u Mladosti nakon sjajne lanjske sezone.
Jaka konkurencija
– Mnogo je igrača otišlo prošlo ljeto i ovo je praktički nova momčad s nizom vrlo mladih igrača. Rezultati očekivano nisu na razini lanjskih, ali nismo ni razočarali.
Colić se našao na popisu Rade Malevića, izbornika, koji se vratio na klupu reprezentacije. Od Malevićeva povratka Colić mnogo očekuje.
– Malević me dobro poznaje jer me dugo trenirao u Mladosti. Njegov je povratak garancija da će reprezentacija krenuti tamo gdje je prije nekoliko godina zaustavljena. I prije su me pozivali u reprezentaciju, ali s obzirom na sve okolnosti koje su pratile reprezentaciju nisam se odazivao. Sada je stvoreno novo ozračje, u odbojku su došli ljudi s kojima bi ovaj sport konačno trebao krenuti naprijed.
Uz Colića na poziciji srednjaka su i Šime Vulin te Mario Zelić, odnosno dvojica suigrača iz Mladosti, Matija Sabljak i Ivan Mihalj.
– Reprezentacija se tek treba okupiti tako da je rano govoriti o tome tko će od nas na kraju ostati. Ono što se zna je to da nas uskoro očekuje Europska liga u kojoj igramo u skupini s Velikom Britanijom, Belgijom i Slovenijom. Prije toga imamo dogovorene prijateljske utakmice. Međutim, najvažnije je da su se u reprezentaciju vratili oni kojih godinama nije bilo. Omrčen, Krnić, Kovačević i ostali koji su nekad s Malevićem igrali zapaženu ulogu i na velikim natjecanjima potvrda su da svi s mnogo više optimizma možemo gledati prema naprijed.
Svojevremeno je odlazak na Olimpijske igre u Peking 2008. godine spominjan kao vrhunac generacije predvođene Igorom Omrčenom. Hrvatska, međutim, nije vidjela Peking. Kakve su šanse za London 2012.?
– Male, kao uostalom za većinu reprezentacija jer proći kvalifikacijski turnir s toliko kvalitetnih reprezentacija stvarno je teška misija. Ipak, raduje me Malevićev optimizam, a posebno njegova želja za se pretkvalifikacijski turnir organizira u Hrvatskoj. Ako u tome uspijemo, šanse za London bile bi znatno veće. Kad je o Maleviću riječ, ništa nije nemoguće, on se odavno dokazao svojim radom.
Nema Sikirića
Colić zaključuje da se od Hrvatske mogu očekivati velike stvari.
– O Malevićevim kvalitetama se sve zna kao što se zna da imamo i niz vrlo kvalitetnih igrača u inozemstvu. Osim toga dolaze i mladi igrači i od svega toga može se složiti jako kvalitetna reprezentacija.
Na popisu reprezentativaca nema i dva poznata imena iz “one” reprezentacije. Tomislav Ćošković i Roko Sikirić.
– Znam da nema njih dvojice. Obojica su jako dobri igrači, ali vjerujem da ni za koga nikad nije kasno. Vidjet ćemo što donosi budućnost.