Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Više nas nitko neće podcijeniti

21.04.2011. 22:00
Više nas nitko neće podcijeniti


Pokazali smo u prvom dijelu Lige za prvaka da možemo i s NLB ligašima igrati ravnopravno – napominje Marić
Velika pobjeda u Sinju podigla je samopouzdanje košarkaša Borik-Puntamike na maksimum i s optimizmom se očekuje sljedeći gostujući nastup u subotu protiv Cibone. Između tih utakmica još uvijek se zbrajaju dojmovi pobjede u Sinju i onoga što se može napraviti u Draženovom domu. Petar Marić, bek Puntamičana, smatra da je sve moguće pogotovo ako im obrana bude na visini što su na svojoj koži najbolje osjetili Alkarovci u utorak.
– Bila je to iznimno teška utakmica, s katastrofalnim početkom, a tako slatkim završetkom. Iznenadili smo sami sebe kako smo se uspjeli izdići iz pravog ponora i pokupiti puni plijen iz vruće sinjske dvorane. Kada se sve malo sleglo tek onda smo shvatili da smo napravili pravi pothvat te kada pogledamo ljestvicu s tri pobjede na kontu ne možemo biti nego prezadovoljni s dosad postignutim.
Protiv Alkara Puntamičani su pokazali dva različita lica. Na kraju se prevladao onaj dobro poznati “fajterski” s kojim su “zeleni” uspjeli odnijeti pobjedu.
– Ulaz u utakmicu bio nam je jako loš, nismo od početka nametnuli onu borbenost i agresivnost s kojom smo naširoko poznati, a Alkar je brzo i vješto iskoristio tu našu početnu uspavanost. Nakon 9 minuta igre rezultat je bio 23:6, a onda smo ipak pronašli način kako se vratiti u utakmicu. Najviše su u tim trenucima povukli Jurjević i Škifić te se zaostatak pomalo topio. U posljednjoj četvrtini smo osjetili nesigurnost kod Sinjana, a mi smo bili u podizanju igre te smo zahvaljujući Škifiću, čvrstoj obrani te naklonu sreće uzeli dva boda kojima se iskreno nismo nadali prije polaska iz Zadra.
Što se može očekivati sutra protiv Cibone?
– S naše strane sigurno možemo očekivati pravi pristup i borbu do iznemoglosti. Svjesni smo da idemo najtrofejnijem hrvatskom klubu u goste i da nismo u ulozi da možemo najavljivati neki veliki rezultat. Zagrepčani su u prvom kolu u Jazinama izgubili 23 razlike i htjet će sigurno osvetu za taj poraz koji im je ujedno i najbolniji ove sezone. No, isto tako ne može se ni nas podcijeniti, jer smo pokazali u prvom dijelu Lige za prvaka da možemo i s NLB ligašima igrati ravnopravno.
S povratnicima nakon ozljeda, Ružićem i Mikulićem, šanse su vam sigurno veće u Draženovom domu.
– Nije Ružića i Mikulića bilo u Sinju, međutim, mogli bi biti u sastavu za Cibonu što nam daje veću snagu i širu rotaciju, a da ne govorim o iskustvu koje nam donosi Ružić. Nadam se da ćemo konačno biti kompletni iako sam i sam pod virozom posljednjih dana. No, do utakmice još ima dva dana i moguće je da se svi nađemo u autobusu za Zagreb – zaključio je Marić.