Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Svoje zemljake uvjerili kako je Hrvatska pravi izbor

Autor: Ante Vidović

21.04.2013. 22:00
Svoje zemljake uvjerili kako je Hrvatska pravi izbor

Foto: Marin GOSPIĆ



Dobitnici Grand prix nagrade Zlatna penkala za 2012. godinu su Marie Claire Digby, novinarka The Irish Times Magazina i Verica Marušič, novinarka TV postaje Vaš kanal iz Novog Mesta


Dobitnici Grand prix nagrade Zlatna penkala za 2012. godinu, koju Hrvatska turistička zajednica dodjeljuje stranim novinarima za najveći doprinos promidžbi hrvatskog turizma u svijetu su Marie Claire Digby, novinarka The Irish Times Magazina i Verica Marušič, novinarka TV postaje Vaš kanal  iz Novog Mesta. Njima i drugim novinarima nagrade i priznanja dodijeljeni su u subotu u crkvi Sv. Donata, dok je u nedjelju bilo organizirano neformalno druženje s kolegama novinarima na zadarskom Forumu.
 Ovogodišnja, deveta po redu svečana dodjela Zlatne penkale organizirana je u crkvi Svetog Donata u Zadru. Za trodnevni boravak više od 20 novinara u Hrvatskoj, koji dolaze s naših ključnih emitivnih tržišta, Turistička zajednica grada Zadra je u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom priredila poseban program kako bi doživjeli Hrvatsku na autentičan način, uvjerili se u očuvanost prirodne i kulturne baštine, u pitomost ovih krajolika, gostoljubivost naših ljudi, okusili i upoznali raznoliku gastronomsku ponudu, te sa sobom ponijeli nezaboravna iskustva i doživljaje o kojima će pričati svojim prijateljima ili će o njima pisati.