Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadarski opet žedan s Gusterne

Autor: Šime Ćurko

21.04.2013. 22:00
Zadarski opet žedan s Gusterne

Foto: Sebastian GOVORČIN



Općina Vrsi i Zadarski list organizirali su turnir prije kojeg su se Franina obitelj i prijatelji okupili na groblju u Vrsima gdje je molitvu za Franu predvodio don Boris Pedić, župnik


Ne sumnjamo da se i Frane nasmijao kad nas je vidio nakon finala. Još jednom smo izgubili u Vrsima, iako su neki sugerirali da – nismo. Kao, bili su šesterci nakon što smo izvukli 3:3…
– Drago, pa opet niste dobili – smijao se Frane gledajući nas kako smo se prošle subote još jednom s vrške Gusterne vratili žedni.
Ali, Frane, napravili smo sve, doveli smo Kolanovića, Sinovčića, Opačića i Bajla. Oni su nas do sada četiri puta pobijedili. Što smo mogli još napraviti?
– A ništa, mogli ste jednom pobijediti. Lako je tako u finale ući bez da igrate polufinale. Odakle vam ta ideja?
Znaš ono, pobjeda za zelenim stolom…
– Nemoj ti meni pobjeda za zelenim stolom. To ne postoji. Moji Vršani se moraju međusobno boriti jedni protiv drugih, a vi lijepo u finale bez borbe. E, pa ne može tako… I još o tome morate pisati. Nemojte to ni staviti u novinu.
Kako će onda u Vrsima kupiti Zadarski?
– Drago, ti si urednik i kažem ti da je bolje da se ne sramotite. Reci Šimi da ne piše ništa. Ni on, ni Viktor. Kad pobijedite onda pišite. Sjećaš se one utakmice s Cibonom kad si me pila’ da stalno nešto pišem, a mi izgubili u Jazinama?
Sjećam se, to ti nisam zaboravio. A isto si trebao više napisati, bez obzira što je Cibona pobijedila. Znaš da se uvijek mora pisati, i kad pobjeđuješ i kad gubiš.
– A tko ti je to reka’?
Pa novinarska struka kaže tako.
– Struka? Kakva vam je to struka kad pet godina nikoga ne možete pobijediti.
Nemoj se ljutiti Frane.
– Znaš da se ja nikad ne ljutim. Onako, glasno razmišljam.
Dobro, a što predlažeš?
– Igrajte košarku umjesto nogometa.
Ne možemo, dobili bismo Vršane s lijevom rukom.
– Ha, ha, ha…
Frane, ne smij se. Ozbiljno ti govorim.
– Što ti misliš da Vršani ne znaju igrati košarku.
Valjda znaju, ali nogomet sigurno igraju bolje.
– Dobili bi oni vas i u košarci.
Ajde, Frane, pretjeruješ.
– Igrajte pa ćete vidjeti.
Onda, što ćemo? Nogomet ili košarka?
– Rekao bi Bajlo, igrajte na frenje samo nekog pobijedite…


Vrsi Mladi slavili nakon šesteraca




Pobjednika petog Memorijalnog malonogometnog turnira “Frane Vukić” odlučili su šesterci u kojima je domaći sastav Vrsi Mladi pobijedio Zadarski list, pojačan prijateljima iz drugih redakcija. Vršanima je pobjedu donio vratar Marko Predovan koji je obranio šesterac Anti Kolanoviću. Sjajan je u redovima pobjedničkog sastava bio i 15-godišnji David Pilato koji je u finalu asistirao za dva gola svoje momčadi. Neizvjesno je bilo i polufinale između mladih i stari(jih) Vršana. Obje utakmice, bez pogreške, sudio je Davor Bajlo Charlton, prva zviždaljka Zadarskog lista.
Polufinale: Vrsi Mladi – Vrsi Stari 3:2 (Olić, S. Predovan, Božić/J. Predovan, Bukva); finale: Vrsi Mladi – Zadarski list 6:4 (3:3 – Ćosić, D. Predovan, Ćosić, S. Predovan, Olić, Božić/Kolanović 2, Dešpoja, Morović).
VRSI MLADI: Marko Predovan, Krešo Ćosić, Stipe Predovan, Stipe Božić, Valentin Tomercaj, Robert Olić, David Pilato, Šime Nemarić, Dominik Predovan.
VRSI STARI: Frane Jakovčević, Jurica Predovan, Lado Predovan, Leonid Predovan, Josip Milutin, Marko Milutin, Frane Bukva, Vicko Perinić, Dario Kramarić.
ZADARSKI LIST: Drago Bajković, Viktor Bogut, Andrija Dešpoja, Hrvoje Bajlo, Šime Ćurko, Ante Kolanović, Predrag Opačić, Alan Sinovčić. Pričuve: Sebastian Govorčin, Nebojša Gunjević, Damir Jelić.