Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Kostur momčadi ostaje

Autor:

21.05.2009. 22:00
Kostur momčadi ostaje

Foto: Sebastian GOVORČIN



Jedino smo ostali bez Marina Šarlije koji se vratio s posudbe u Zadar, njegov matični klub – kaže Pero Perić


Mjesec dana nakon posljednjeg kola Lige za ostanak i spasonosnosnog osiguranja ostanka u A-1 ligi u Borik-Puntamici već pomalo pripremaju iduću sezonu. Iako se sva ta priprema svodi na svakodnevne treninge nekolicine igrača prve momčadi pod vodstvom trenera Nevena Plantaka u klubu se još ne mogu niti žele izjašnjavati po pitanjima koji se izravno tiču nove sezone koja počinje tamo negdje u listopadu. Sportski direktor Puntamičana, Pero Perić smatra da je još prerano prejudicirati s kakvim će snagama tijekom ljeta započeti pripreme.
– Većina igrača osim onih nekoliko starijih svakodnevno trenira s našim trenerom Plantakom i po tom planu ne želimo dopustiti da se igrači opuste. Jedino ovi stariji igrači znaju koji put nedostajati jer imaju dosta privatnih obveza – izvještava Perić.
Računate li na sve igrače od prošle sezone ili već ima nekih promjena?
– Kostur momčadi od prošle sezone je tu. Jedino smo ostali bez Marina Šarlije koji se vratio s posudbe u Zadar, njegov matični klub. Pokazalo se da je Šarlija pogodio dolaskom ove sezone u Borik-Puntamiku jer je dobivao dosta minuta i sudjelovao u puno odgovornijoj košarci nego sezonu prije u Zadru kada je imao tri-četiri minute i to kad bi utakmica već bila riješena.
Kad bi trebale započeti pripreme za novu sezonu i kakav je plan s eventualnim pojačanjima?
– Još je prerano govoriti o početku priprema i eventualnim pojačanjima. Prvo se trebaju završiti sva natjecanja. Još nije gotovo ni prvenstvo Hrvatske, a ni kvalifikacije za popunu A-1 lige. Dosta ovisimo o situaciji u KK Zadar jer nam je tendencija uspostaviti s njima čvršću suradnju koja bi se odnosila i na eventualna osnaživanja našeg rostera za nadolazeću sezonu.
Nakon odlaska Marine Šarlije dosta ste tanki na toj centarskoj poziciji i tu će vam trebati kvalitetno rješenje za izgurati sljedeću sezonu.
– Slažem se da je takav igrač u Borik-Puntamici potreban, ali ima još dosta vremena da se pronađe odgovarajuće rješenje i za taj problem. Naša želja je da taj igrač bude domaći, zadarski igrač i nadamo se da će se to riješiti do početka priprema.


 PREDUPISI U ŠKOLU KOŠARKE




Na Višnjiku već dva mjeseca djeluje Škola košarke Borik-Puntamike i iz kluba poručuju da su još uvijek predupisi u tijeku i da sva zainteresirana djeca do 13 godina imaju mogućnost upisa.


 PERIĆ O KVALIFIKACIJAMA


– Kvalifikacije se prate s velikim zanimanjem i situacija je takva da se za dva mjesta, odnosno A-1 ligu bore tri kluba. Kvarner, Vrijednosnice Darda i Kaštela. U tom trolistu treba tražiti dvojac s kojima ćemo i mi igrati iduću sezonu. Odmah se sjetim kako smo za malo izbjegli ove iscrpne kvalifikacije, a moglo je sve biti puno jednostavnije i zabavnije da smo uspjeli u prvom dijelu A-1 lige dohvatiti jednu pobjedu, a s njom i Ligu za prvaka. Ovako smo ušli u Ligu za ostanak u kojoj smo izgubili tri pobjede iz prvog dijela i na kraju su svi imali po deset pobjeda i deset poraza. Srećom, nismo završili kao Kvarner koji se sad grčevito bori za ostanak u ligi.