Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Pomoć siromašnima

Autor: Jelica Farkaš

21.05.2010. 22:00
Pomoć siromašnima


Uz edukativne radionice s polaznicima vrtića i škola, edukativna predavanja za mlade i odrasle te razne književne susrete, pjesničke večeri i niz sličnih događanja i ova najnovija suradnja s Crvenim križem mogla bi također biti jedna od stalnih aktivnosti, istaknula je Sipina
Akciji prikupljanja pomoći koju su u povodu tjedna Crvenog križa pokrenuli biogradsko Gradsko društvo Crvenog križa i Gradska knjižnica Biograd na Moru, odazvao se veliki broj građana.
Naime, prvi put ove godine upriličena je jedna takva zajednička akcija i to u prostorijama Gradske knjižnice koja će, kako se sada čini, postati stalna.
Uz odjevne predmete prikupljale su se i knjige te igračke, a posebno one didaktičke.
Nakon nekoliko dana po prikupljenu robu koju su građani ostavljali u prostoru knjižnice, djelatnice Crvenog križa odnijeli su na sabirno mjesto odakle će biti raspoređena prema potrebama žitelja grada i okolnih mjesta koje svojom djelatnošću pokriva biogradski Crveni križ.
– Mislim da je ovo dobar početak suradnje jer suvremena knjižnica danas osim one temeljne uloge, kao što je posuđivanje knjiga ima i onu širu društvenu komponentu. Između ostalog sudjelovati u javnom životu svoje sredine, kazala je ravnateljica biogradske Gradske knjižnice prof. Jelka Sipina, dodajući da knjižnica osim redovite knjižničarske djelatnosti ima niz drugih programa.
– Uz edukativne radionice s najmlađima, polaznicima dječjih vrtića i škola, edukativna predavanja za mlade i odrasle te razne književne susrete, pjesničke večeri i niz sličnih događanja i ova najnovija suradnja s Crvenim križem mogla bi također biti jedna od stalnih aktivnosti. Tim prije što je odaziv bio izvan očekivanja, što je najbolji dokaz da smo na dobrom putu, istaknula je Sipina.