Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Agata i Laura putuju na EP u Češku!

Autor: Velimir Brkić

21.05.2013. 22:00
Agata i Laura putuju na EP u Češku!


Agata Zrilić i Laura Pešić, članice Biogradskih mažoretkinja na 17. Državnom prvenstvu mažoretkinja u Karlovcu osvojile su broncu u kategoriji parne formacije juniorki i predstavljat će Republiku Hrvatsku i Grad Biograd na Moru na Europskom prvenstvu koje će se održati krajem ljeta u Češkoj.
– U vrlo jakoj konkurenciji biogradske mažoretkinje su osvojile treće mjesto i brončanu medalju, ponosno će Jeličić.
Na državnom prvenstvu je sudjelovalo oko 1.100 natjecateljica koje su nastupile u 50 formacija i 31 neformaciji.
– Agata i Laura su pokazale da spadaju u vrh hrvatskog mažoret plesa, na što smo posebno ponosni, kazala je.
Pritom je zahvalila na sponzorstvu Gradu jer mažoretkinje Zrilić i Pešić u mjesecu kolovozu o gradskom trošku putuju u Češku na Europsko prvenstvo.
Biogradske mažoretkinje, koje već niz godina uspješno djeluju pri KUD-u Kralj Tomislav, i ove su godine skrenule pozornost na svoj kvalitetan rad. Tim povodom predsjednicu KUD-a Jeličić i uspješne mažoretkinje, plesni duo Zrilić i Pešić te njihovu trenericu Tihanu Šarić primio je gradonačelnik Ivan Knez.
Ove godine, 15. lipnja, prvi put u sklopu Otvorenih vrata udruga Biograda na Moru, održat će se spektakularna Večer mažoret plesa, na biogradskoj rivi ispred Gradske uprave.
– Bit će to istinski spektakl na početku glavne turističke sezone, najavila je Jeličić dodajući kao su trenerice osim Tihane Šarić i Božena Pešić i Matea Zrilić.