Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Fantela i Marenić u vodstvu

Autor: Hina (H)

21.05.2013. 22:00
Fantela i Marenić u vodstvu


Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović preuzeo je vodstvo u klasi Laser na regati Europskog kupa u nizozemskom Medembliku, a prvu poziciju drže i Šime Fantela te Igor Marenić u klasi 470.
Današnji dan na regatnom polju obilježio je olujni vjetar koji je u floti finaša slomio nekoliko jarbola pa su suci zaustavili natjecanje. Čekalo se da se vjetar smiri sve do 16 sati, kada je drugi dio flote pozvan na more, dok je za dio disciplina natjecanja za danas i otkazano, primjerice za 49er, u kojem su Pavle Kostov i Petar Cupać trenutačno drugi. Za ovu ekstremnu jurilicu bilo je previše i vjetra i vala.
Stipanoviću je bilo je dovoljno treće i četvrto mjesto da preuzme vrh poretka u Laseru. “Danas je bio dosta jaki vjetar, ovdje je specifičan val, tako da je nama lakšima malo teže jedriti, ali ja sam kao i uvijek dao sve od sebe,” kazao je Tonči. Daniel Mihelić se nalazi na 17. mjestu, Filip Jurišić je 34., a Toma Višić na 54. mjestu.
Kasnije poslijepodne na more su isplovili dvojci i muški samci. Vjetra je i dalje bilo od 24 do 27 čvorova, a hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić su se vratili s mora kao pobjednici. Danas su ,osvojili prvo i drugo mjesto, što je bilo dovoljno za ukupno vodstvo.
“Malo su nas kasno izvukli na more, ali odlično smo jedrili, i drugu smo također mogli pobijediti, nedostajalo je malo da prođemo Švicarce, ali zadovoljni smo s današnjim danom, sve ide kako treba,” zadovoljan je Šime Fantela.
Tina Mihelić nakon pet jedrenja među samcima zauzima sedmo mjesto. Tri plova su trebale Radialke odjedriti danas, međutim suci su ih povukli s mora nakon dva. “Bilo je jako teško, sala sam zadnji atom snage da se izborim za ulaske među deset najboljih,” rekla je Tina.
Među onima koji su slomili danas jarbol u floti finaša bio je i mladi hrvatski kormilar Josip Olujić. “Odlično sam jedrio, bio sam jako zadovoljan i nadomak cilja u trenutku kad sam bio drugi sam se prevrnuo. Kako je ovdje jako plitko jarbol mi se zabio u dno i puknuo, tako da sam morao odustati od natjecanja,” kazao nam je Josip.
Zbog viroze Ivan Kljaković Gašpić morao je odustati od natjecanja i sutra se vraća kući. Daskaš Mihovil Fantela nalazi se na 21. mjestu.