Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadar može odahnuti: stigla licencija

Autor: Hina (H)

21.05.2013. 22:00
Zadar može odahnuti: stigla licencija

Foto: Zvonko KUCELIN



Vodeći drugoligaš Hrvatski dragovoljac iz Sigeta dobio je prvoligašku licencu, pa je sada jasno da će na kraju ove sezone iz Prve lige ispasti tri nogometna kluba, budući da će u novoj sezoni Prva liga imati dva kluba manje, odnosno 10 klubova. Po plasmanu iz Prve lige ispadaju Zagreb i Cibalia, a treći putnik bit će Inter Zaprešić ili Zadar.
U posljednjem prvenstvenom kolu u nedjelju, 26. svibnja, sastaju se Zadar – Split, te Inter Zaprešić – Slaven Belupo, a matematika nam govori da je Zadru dovoljan bod u susretu protiv Splita da bi izborio opstanak u Prvoj ligi.
Što se tiče izdavanja prvoligaške licence Hrvatskom dragovoljcu, na današnjoj konferenciji za novinare HNS-a istaknuto je da Dragovoljac ispunjava sve svoje tekuće financijske obveze, te da nije bilo prepreka za dobivanje licence.
Najogorčeniji situacijom oko Hrvatskog dragovoljca je predsjednik Intera Branko Laljak, koji je hrvatskim medijima izjavio da Dragovoljac ne ispunjava nekoliko presudnih kriterija za licenciranje.
Nakon završenog procesa licenciranja prvoligašku licencu dobilo je 14 klubova: Dinamo, Hajduk, Inter Zaprešić, Istra 1961, Lokomotiva, Osijek, Rijeka, Slaven Belupo, Split, Zagreb, Zadar, Cibalia, te drugoligaši Hrvatski dragovoljac i Lučko.
Što se tiče Druge lige licencu je dobilo 17 klubova: Dugopolje, Gorica iz Velike Gorice, HAŠK Zagreb, Hrvatski dragovoljac, Imotski, Junak iz Sinja, Lučko, Mosor, Pomorac iz Kostrene, Primorac 1929 iz Stobreča, Radnik iz Sesveta, zagrebački Rudeš, Solin, Vinogradar iz Jastrebarskog, Zelina, te trećeligaši sisačka Segesta i Val iz Kaštel Starog. Drugoligaš Šibenik, koji je u procesu preoblikovanja u sportsko dioničko društvo, nije dobio licencu za Drugu ligu zbog toga što ne ispunjava tekuće financijske obaveze, te će sljedeće sezone igrati u Trećoj ligi.
Kad su u pitanju licence za Uefina natjecanja dobili su ih Dinamo, Hajduk, Inter Zaprešić, Istra 1961, Lokomotiva, Osijek, Rijeka, Slaven Belupo, Split, Zagreb.
Na konferenciji za novinare istaknuto je da će HNS provesti internu istragu zbog “curenja” informacija u vezi licenciranja, jer su se one pojavile u nekim medijima još jučer, prije njihove službene objave i prije negoli su klubovi dobili službeni dopis iz HNS-a.