Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Grand prix za Stockholms Musikgymnasium Mixed Choir

21.05.2016. 22:00
Grand prix za Stockholms Musikgymnasium Mixed Choir


Nakon dva dana natjecanja, u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar dodijeljene su nagrade – zlatni, srebrni i brnčani križić opatice Čike te Grand prix u iznosu od 20.000 kuna
Jubilarno, 10. Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova u  Zadru, završeno je velikim finalom. Nakon dva dana natjecanja, u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar dodijeljene su nagrade – zlatni, srebrni i  brnčani križić opatice Čike te Grand prix u iznosu od 20.000 kuna. O dobitnicima je odlučivao žiri u sastavu Jasenka Ostojić, predsjednica, te  članovi Tomislav Fačini, Marko Vatovec, Zapro Zaprov i Marta Kierska- Witczak.
Zlatni križić opatice Čike u kategoriji mješovitih zborova dobio je Stockholm’s Musikgymnasium Choir, a u kategoriji ženskih zborova Stockholm’s Musikgymnasium Women’s Choir. Srebrni križić opatice Čike  kod mješovitih zborova dobio je Mixed Choir Pa Saulei iz Rige u Latviji,  a  kod ženskih Vokalni ansambl Sakcinski iz Ivaneca. Brončani križić opatice Čike u kategoriji mješovitih zborova dobio je Parnu Chamber Choir iz  Estonije, a u kategoriji ženskih zborova Mara Vokalensemble iz Švedske.
Povelju Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora dobio je Vokalni ansambl Sakcinski iz Ivaneca. Povelju im  je uručio Tomislav Fačini, zahvalivši organizatorima što su u program  uvrstili toliko hrvatskih zborova.
Veliku nagradu Grada Zadra, 20.000 kuna, osvojio je Stockholms Musikgymnasium Mixed Choir nakon nadmetanja s istoimenim ženskim  zborom i Mješovitim zborom iz Rige.