Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nastupile 22 plesne skupine iz Hrvatske, Slovenije i Makedonije

21.05.2017. 22:00
Nastupile 22 plesne skupine iz Hrvatske, Slovenije i Makedonije


Dvadeset i dvije plesne skupine iz Hrvatske, Slovenije i Makedonije nastupile su u subotu navečer na 6. Međunarodnom zadarskom plesnom festivalu različitih plesnih izričaja, kojega organizira Plesna udruga Gesta, a koji je održan u Kazalištu lutaka u Zadru.
– Festival je organiziran u spomen na nezaboravnu Nives Šimatović- Predovan. Imali smo vrlo bogat program i nastupe u vrlo različitim plesnim izričajima – nastupali su plesači suvremenog plesa, jazz dancea, hip hopa, klasičnog baleta, bilo je za svaki ukus po nešto, rekla nam je Nena Jurišić, umjetnička voditeljica i koreografkinja, te osnivačica i voditeljica plesne udruge Gesta. Istaknula je kako festival svake godine sve više raste i sve se više razvije te je dodala kako nada da će idućih godina biti još bolji.
– Festival je organiziran kroz tri mjeseca. Naša putovanja su zapravo bila platforma za upoznavanje naših plesnih gostiju, što je pripomoglo ostvarivanju ovoga projekta. Svake godine imamo neki novitet, pa smo tako lani po prvi puta imali plesnu radionicu, koja se nastavlja i ove godine. Tako smo u nedjelju ujutro u 10 sati na Forumu imali Open air sport i moda radionicu na kojoj su se pridružili i plesači, ali i oni koji će to tek postati. Radionicu je vodila Dolores Matulić iz Jazzella iz Zagreba, govori Jurišić.
Brojne plesne skupine oduševile su mnogobrojnu publiku koja je do zadnjeg mjesta ispunila veliku dovranu Kazališta lutaka te je glasnim pljeskom pozdravljala i nagradila svaku plesnu izvedbu.
Na festivalu su prve nastupili domaćini, Plesna udruga Gesta s koreografijom Snježnje pahulje, potom je nastupio plesni klub Jazzelle iz Zagreba s koreografijom Pogledaj bliže, uslijedio je Plesni teatar Sjene – Šibenik s Ženskom varijacijom iz seljačkog pas de deux iz baleta Giselle i Valcer cvijeća. Studio za moderan i klasičan ples Brodarski lepritići izveli su Rasplesane kauboje, Umjetnička organizacija plesna radionica Ilijane Lončar iz Požege Jungle Sarabande, Plesni studio Gita iz Solina koreografiju Autoservis Gita. Studio suvremenog plesa Teuta iz Čakovca izveo je koreografiju Zvukovi vlakova, Plesno društvo Imani iz Brežica, Slovenija, koreografiju Be like Firefly, Umjetnička škola Franje Lučića, Velika Gorica, ples Komete, Plesna udruga u pokretu, Zadar – koreografiju Rock on. Plesni klub Vruća čokolada iz Splita otplesao je Call me baby, Plesa udruga Kissa iz Paga – Moj život je pjesma, Jazz Fusion (kam Hram), Split – The tribe, Plesni studio Lepeza iz Zagreba: Viva la vida, Plesna radionica Budi ples iz Zadra: True colors, Plesni studio Vindi iz Varaždina: Čista zabava, Dance studio Mak iz Kumanovo Makedonija: House of rising sun, Plesni kristal – Zagreb: Shape of you, Glazbena škola Krško – odjel za suvremeni ples iz Slovenije: Prijevoz molim, Škola suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba: U balansu, Zadarski plesni ansambl: Big blue te Plesna grupa Sve od svuda” iz Zagreba: Omigod!.