Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Od školskih klupa oprostilo se 22 maturanata Srednje škole Biograd

21.05.2017. 22:00
Od školskih klupa oprostilo se 22 maturanata Srednje škole Biograd


Osamdeset i dva maturanata Srednje škole Biograd na Moru, gimnazijalci, ekonomisti, brodomehaničari, brodograditelji, prodavači, kuhari i konobari jučer su se na parkiralištu škole i uokolo njega pod motom “Malo nas je al’ nas ima” oprostilo od srednjoškolskih klupa.
U majicama s domišljatim natpisima pjeva se, pleše, ljubi, luduje, a dobru zabavu poželjeti im je došao i ravnatelj Ivica Kero.
– Želim poručiti svojim maturantima da će malo biti ono što su naučili, neka rade na sebi, jer ih samo to može voditi kroz život, neka se poštuju i traže dobro u svakom čovjeku. To je garancija uspjeha, kazao je Kero.
Bili su pomiješanih osjećaja, zbunjeni, uzbuđeni, pomalo nervozni, i sretni i tužni u isto vrijeme. Jedno je sigurno, svima je teško napustiti svoje prijatelje iz razreda s kojima su dijelili najbolje trenutke, školsko doba.
– Osjećamo se uzbuđeno, nervozno, sretno, oduševljeno, sve emocije su nam spojene u jednu, u jednom je dahu kazala Korina.
Dodale su i kako ih brzo očekuje povratak u stvarnost jer im slijede pripreme za državnu maturu.
– Napokon je svemu došao kraj, još državna matura i slobodni smo, kazala nam je grupica učenika koji su plesali uz pult, gdje su školski DJ- evi znalački puštali hrvatske uspješnice poput Azrinih stihova “A što da radim kad odu prijatelji moji”. DJ je na “ježevim mukama”. Prva sljedeća je “Meni se skače” od grupe M.O.R.T. iz Sinja.
Jedinstvena biogradska ludijada održana je u krugu škole uz elektronsku glazbu nadomak školske zgrade. Nakon petog sata pridružili su im se i drugaši i trećaši.
– Sad se možemo i udavati i glasovati, što u šali što u zbilji ustvrdila je maturantica Lorena iz Vrane.