Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Dvanaest momčadi za prvaka Ljetne lige

Autor: Andrija Dešpoja

21.06.2010. 22:00
Dvanaest momčadi za prvaka Ljetne lige

Foto: Filip BRALA



U prostorijama Županijskog košarkaškog saveza zaključene su prijave momčadi te izvučene skupine i parovi Ljetne županijske lige u košarci koja započinje 3. srpnja. Konačan broj momčadi je 12 koje su raspoređene u tri skupine i međusobnim razigravanjem po principu doma i u gostima će se doznati četvrtfinalni parovi. Tako su u skupinu A smještene prošlogodišnji finalist Bokanjac, Velebit iz Benkovca, Kampo Kaštelo te novooformljena momčad pod nazivom Kalelarga. Skupinu B čine već od prije poznate momčadi poput Polače, Bulevara, Sukošana i Maraske parka, a skupina C je rezervirana za jedine “bodule” Bokolje iz Dobropoljane, Starigrad, Škabrnju i Put Petrića, koji prvi put nastupaju u Ljetnoj ligi. Nema lanjskog pobjednika Arbanasa koji su odlučili ne sudjelovati ove sezone, a pravilnik natjecanja je već stari uhodani u kojem se navodi kako se sve utakmice igraju po pravilniku Hrvatskog košarkaškog saveza. U skupini se igra na principu dvostrukog bod sistema, a pravo nastupa imaju svi igrači bez obzira na godine i na ligu u kojoj igraju. Klubovi mogu upisati maksimalno 20 igrača na prijavnu listu, a nakon prvog dijela natjecanja po skupinama klubovi mogu zamijeniti dva igrača koji nisu nastupili za niti jedan klub u ljetnoj ligi. Također je u zaključku sastanka klubova istaknuto kako se utakmice igraju na otvorenim terenima ili u dvoranama u mjestima odakle su klubovi.
Sve u svemu i ovogodišnje izdanje ljetne lige sigurno će ponuditi mnogo uzbuđenja i kao i svake do sada sezone pobuditi veliko zanimanje ljubitelja košarke širom županije, a svojevrsna garancija je i prošlogodišnje izdanje ovog popularnog košarkaškog natjecanja koje je okrunjeno odlično posjećenim Final fourom koje je održano u dvorani Jazine.


 RASPORED 1. KOLA (3. SRPNJA)


Skupina A: Bokanjac – Kampo Kaštelo, Kalelarga – Velebit.
Skupina B: Polača – Bulevar, Maraska park – Sukošan.
Skupina C: Starigrad – Škabrnja, Bokolje – Put Petrića.




 ZA SVAKU UTAKMICU 1.260 KUNA


U dopisu KSZŽ piše da su klubovi dužni na ime tehničke organizacije izvršiti uplatu od 1.500 kuna do 2. srpnja na žiro račun KSZŽ uz napomenu da igrači i klubovi koji nisu podmirili dug iz prošle godine neće moći nastupiti. Pristojbe službenih osoba isplaćuju se preko žiro računa KSZŽ i to za prvog suca 330 kuna, za suca 330 kuna, opunomoćenika 270 kuna, zapisničara 110 kuna, mjeritelja vremena 110 kuna te mjeritelja 30 sekundi 110 kuna. Dakle, ukupno 1.260 kuna po utakmici.


 POBJEDNICI LJETNE LIGE


1998. Sabunjar
1999. Poljana Zadranka
2000. Poljana
2001. Škabrnja
2002. Škabrnja
2003. Škabrnja
2004. Debeljak
2005. Debeljak
2006. Sukošan
2007. Pristan
2008. Škabrnja
2009. Arbanasi