Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Bepo Filipi osigurao broncu

Autor: Hina (H)

21.06.2013. 22:00
Bepo Filipi osigurao broncu


Zadarski boksač Josip Bepo Filipi osigurao je najmanje brončanu medalju na Mediteranskim igrama u Mersinu nakon što je u četvrtfinalu kategorije do 91 kilograma jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Francuza Aboulayea Dianea.
“Bilo je napeto i neizvjesno. Francuz je udarač i odgovara mi njegov način borbe. Dobro sam se pripremio i pametno sam boksao,” kazao je 21-godišnji Filipi. Za ulazak u finale očekuje ga Crnogorac Nikola Milačić.
“Poznam ga još iz juniorskih dana, no tada je bio u nižoj kategoriji. Sada imam dan odmora, dobro ćemo analizirati njegov način borbe i pripremiti se. Ne želim razmišljati o finalu, idemo polako prvo je na rasporedu polufinale”, zaključio je Filipi.
Hrvatski izbornik Marijo Šivolija Jelica nije skrivao zadovoljstvo nakon što je Filipi u dramatičnom meču nadvisio Francuza od kojeg je izgubio prošle godine.
“Bepo je sjajno odradio borbu. Pokazao je izuzetnu zrelost. Meč je bio tijesan i žestok. No Filipi je bio konkretan,” kazao je Šivolija te dodao: “Premda je iza njega svega 40 mečeva Bepo je već pokazao kako je velika budućnost hrvatskog boksa.”
Za jedinog hrvatskog boksača na MI slijedi dan odmora, a polufinale je na rasporedu u ponedjeljak.