Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Bez vjere i morala – u propasti

Autor: Ante Rogić

21.06.2013. 22:00
Bez vjere i morala – u propasti

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



 Završetak akademske godine zadnje upisane generacije Visoke teološko-katehetske škole u Zadru svečano je obilježen jučer na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru.
Susret je okupio studente i profesore, a prigodne riječi uputio je mr. don Elvis Ražov, ravnatelj VTKŠ-a Zadar.
Jučerašnjim susretom na simboličan način zaključeno je djelovanje VTKŠ-a na dosadašnji način kao samostalne teološke ustanove pod pokroviteljstvom KBF-a u Zagrebu.
Ravnatelj VKTŠ Elvis Ražov je podsjetio kako Teološka škola u Zadru djeluje punih dvadeset godina, a od 2002. pod sponzorstvom KBF-a. Zbog Bolonje se škola morala reformirati, a jedini izbor je bio tri plus dva. Napravio je usporedbu teološkog naučavanja i stvarnog života.
– Danas živimo u vremenu u kojem se sve bazira na osjećaju. Ono što smo činili ovo vrijeme važno je za naše osobno djelovanje. Ali, također osim djelovanja unutar da možemo djelovati i izvan crkve. Na osobit način u današnjem svijetu je potrebna vjerska dimenzija, što je čovjek sam po sebi. Ukoliko se poremeti vjera i moral brzo ćemo završiti u propasti, istaknuo je don Elvis Ražov zahvalivši svima koji su studirali od 1992., kao i svim profesorima. Pozvao je sve da kao ljudi ovog vremena budu oni koji nose svjetlo u ovaj svijet.