Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Jure Fabijan novi predsjednik zemuničkog Vijeća

Autor: Velimir Brkić

21.06.2013. 22:00
Jure Fabijan novi predsjednik zemuničkog Vijeća

Foto: Velimir BRKIĆ



Dopredsjednik Županijske skupštine Tomislav Šarić u Zemuniku je oporba koalicijskom partneru HDZ-u


Jure Fabijan (HDZ) novi je predsjednik Općinskog vijeća Općine Zemunik Donji. Zamjenik je Ivica Miljanić, također iz HDZ-a. Tako je odlučilo svih osam vijećnika HDZ-a. Dva vijećnika HSP AS i vijećnik grupe građana Mate Tomičić bili su suzdržani. Dvanaesti vijećnik zemuničkog Vijeća iz redova srpske nacionalne manjine Rade Graovac (SDSS) opravdao je svoj nedolazak.
Iako je HSP dr. Ante Starčević u Zadarskoj županiji i Zadru u koaliciji s HDZ-om, što im je između ostalog omogućilo mjesta dožupana i zadarskog dogradonačelnika a Tomislavu Šariću i mjesto dopredsjednika Županijske skupštine, u Zemuniku su u suprotnim taborima. Šarić i njegov stranački kolega Željko Buljat su pri glasovanju bili suzdržani što navodi da će HSP AS i u ovom mandatu biti kreativna oporba vladajućem HDZ-u.
Kako je umjesto načelnika Ivice Šarića (HDZ) vijećnik postao Ivan Paleka, novi saziv Vijeća je: Ivan Paleka, Jure Fabijan, Ivica Miljanić, Ivica Dražić, Josip Marušić, Marijan Marušić, Milivoj Krnčević i Božica Baždarić (svi HDZ), Željko Buljat i Tomislav Šarić (HSP AS), Mate Tomičić (vijećnik grupe građana), Rade Graovac (SDSS).
Konstituirajuću sjednicu je otvorila Kristina Božić iz Ureda državne uprave u Zadru, a nazočili su načelnik Ivica Šarić, njegov zamjenik Šime Vicković te Snježana Ćurković, pročelnica Jedinstvenog upravnog odijela.
Načelnik Šarić se prigodnim riječima obratio vijećnicima te im obećao kako će uvažavati prijedloge bez obzira na to dolazile li od vladajućih ili oporbenih vijećnika.