17 °C
Online izdanje
Nedjelja, 25.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Županija » Općine » Sukošan
RSS feed
Današnji broj
Sukošan
Povratak
Uvertira u bogatu sukošansku sezonu
Piše: Velimir Brkić
Foto: Velimir BRKIĆ

Započela je sezona tradicionalnih Feštica četvrtkom u Sukošanu, fešta od mora, ribe, vina, pjesme i plesa. Prva od ukupno 12 ovoljetnih Feštica četvrtkom održana je na glavnom mjesnom trgu, Trgu Gornja vrata.

Više od tisuću i pol ljudi, mještana, znatiželjnika i turista, uz zvuke dalmatinske pjesme osjetilo je domaći ugođaj na trgu i među sukošanskim kalama i kaletama.

- Sukošan je spreman za ovu turističku sezonu, od koje očekujemo da će dodatno obogatiti turističku ponudu. Rezultat je to izuzetno plodonosne suradnje Turističke zajednice, Općine i komunalnog poduzeća Zlatna luka d.o.o. Sukošan, koja može poslužiti mnogima za primjer, kazao je Nikola Milošević, direktor Turističke zajednice.

Najviše posjetitelja se našlo oko štandova gdje su se mijesile sukošanske bubice, popularni uštipci. Ništa manja gužva nije bila ni oko roštilja, pa se desetak kašeta srdela pokazalo nedovoljnim za brojne posjetitelje.

- Srećom tu je oko 250 kilograma kunjki koje se spremaju u fritaji, a potom i 85 kilograma, također besplatnih daganja, hvalio se Milošević.

Galerija slika
Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr