Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Uvertira u bogatu sukošansku sezonu

Autor: Velimir Brkić

21.06.2013. 22:00
Uvertira u bogatu sukošansku sezonu

Foto: Velimir BRKIĆ



Započela je sezona tradicionalnih Feštica četvrtkom u Sukošanu, fešta od mora, ribe, vina, pjesme i plesa. Prva od ukupno 12 ovoljetnih Feštica četvrtkom održana je na glavnom mjesnom trgu, Trgu Gornja vrata.
Više od tisuću i pol ljudi, mještana, znatiželjnika i turista, uz zvuke dalmatinske pjesme osjetilo je domaći ugođaj na trgu i među sukošanskim kalama i kaletama.
– Sukošan je spreman za ovu turističku sezonu, od koje očekujemo da će dodatno obogatiti turističku ponudu. Rezultat je to izuzetno plodonosne suradnje Turističke zajednice, Općine i komunalnog poduzeća Zlatna luka d.o.o. Sukošan, koja može poslužiti mnogima za primjer, kazao je Nikola Milošević, direktor Turističke zajednice.
Najviše posjetitelja se našlo oko štandova gdje su se mijesile sukošanske bubice, popularni uštipci. Ništa manja gužva nije bila ni oko roštilja, pa se desetak kašeta srdela pokazalo nedovoljnim za brojne posjetitelje.
– Srećom tu je oko 250 kilograma kunjki koje se spremaju u fritaji, a potom i 85 kilograma, također besplatnih daganja, hvalio se Milošević.