Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Kovačević: Zadovoljni smo, ne možemo tražiti više

21.06.2016. 22:00
Kovačević: Zadovoljni  smo, ne možemo  tražiti više


– Imali smo sastanak na kojem smo dogovorili da restorani i barovi od 1. lipnja do 1. listopada smiju raditi do 1.30 sati. Zadovoljni smo i ne možemo tražiti više. Ta odluka nije laka jer treba naći kompromisno rješenje i uzeti u obzir činjenicu da je Poluotok stambena zona, kaže Robert Kovačević predsjednik Ceha ugostiteljstva i turizma
Što se tiče radnog vremena ugostiteljskih objekata u centru  grada u vrijeme turističke sezone – tu doista imamo razumijevanje i dobru suradnju s Gradom i Turističkom zajednicom. I ove smo godine imali zajednički sastanak na kojem smo dogovorili da restorani i barovi od 1.  lipnja do 1. listopada smiju raditi do 1.30 sati. Zadovoljni smo i ne  možemo tražiti više. Naime, ni ta odluka nije laka jer treba naći kompromisno rješenje i uzeti u obzir činjenicu da je Poluotok stambena zona –  mišljenja je Robert Kovačević predsjednik najbrojnijeg zadarskog Ceha – ugostiteljstva i turizma.
Feštice do dva sata
Kovačević je dodao kako su ugostitelji zadovoljni jer je to produljeno  radno vrijeme zapravo ionako, gotovo maksimalno što Grad može odobriti. Iako su se na njihovim sastancima do sada, mogli čuti i prijedlozi  nekih ugostitelja da radno vrijeme ljeti bude čak do dva sata iza ponoći,  Kovačević kao i većina njegovih kolega smatra kako za takvu odluku još  nije sazrelo vrijeme.
– Moramo uzeti u obzir i činjenicu da se svakoga petka održavaju i  feštice koje traju do dva sata. Osim toga ljeti je puno događanja i koncerata za koje se uvijek odobrava dulje radno vrijeme pa tako kad se sve  zbroji ispada da ljeti dobrih 15-tak dana radimo i puno dulje – zaključio  je Kovačević.
Istoga je mišljenja i Stipe Knežević jedan od najpoznatijih zadarskih  ugostitelja s dugogodišnjom iskustvom i tradicijom koji je i sam stanovnik Poluotoka pa može izraziti još objektivnije mišljenje.
“Povlaštene” manifestacije
– Moje je iskustvo, ali i stav da je radno vrijeme restorana i kafića ljeti  na Poluotoku do 1.30 sati sasvim dovoljno. Struktura gostiju je šarolika.  Oni koji traže zabavu, a u pitanju je naravno, mlađa populacija uvijek  mogu otići u noćne klubove – kaže Stipe Knežević koji je ujedno i predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije.
U svakom slučaju, gradonačelnik Božidar Kalmeta je i ove godine prije  samog početka srca turističke sezone te nakon zajedničkog sastanka sa  zadarskim ugostiteljima i predstavnicima TZ Grada odobrio produženo  radno vrijeme i mogućnost prekoračenja razine buke ugostiteljskim objektima iz skupine “restorani” i “barovi” na području grada Zadra tijekom turističke sezone.
Produženo radno vrijeme odobreno je i za manifestacije u organizaciji  gradske Turističke zajednice. Radno vrijeme do tri sata odobrava se zadarskim ugostiteljima i zbog održavanja koncerta grupe Prodigy – 1. srpnja,  Noći punog mjeseca – 9. kolovoza, koncerta Havana social club – 26. i 27.  kolovoza, održavanja Craft Beer festivala te 23. rujna zbog održavanja  Varoške fešte.