Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Batkoski priželjkuje start iz prošle sezone

Autor: Drago Bajković

21.07.2008. 22:00
Batkoski priželjkuje start iz prošle sezone

Foto: Vedran SITNICA



– Prošlu sezonu smo također otvorili protiv Hajduka, ali na Stanovima. Bilo je neriješeno i nakon toga nam je krenulo odlično. Bio bih prezadovoljan kada bismo i predstojeću sezonu otvorili na isti način, remi s Hajdukom bio bi pravi poticaj za našu momčad
Ostala su još četiri dana do otvaranja novog prvenstva u Prvoj HNL. Zadrani kao što je poznato nakon zamjene domaćinstva u prvom kolu gostuju na Poljudu gdje ih zasigurno ne očekuje lagan posao. Hajduk se pojačao u odnosu na prošlu sezonu i sada će biti puno veći konkurent Dinamu za osvajanje naslova prvaka Hrvatske. S druge strane, Zadar je slabiji u odnosu na prošlu sezonu, a ono što posebno bode u oči je puno slabija konkurencija u momčadi. U posljednje dvije ogledne utakmice Zadrani su bili loši, i Raštane i Jadran lako su remizirali s momčadi sa Stanova.
– Možda je malo i umor odigrao svoje u te dvije utakmice s Raštanima i Jadranom. Također ni motiv nije isti u prijateljskim i u službenim utakmicama. Protiv Raštana i Jadrana nismo bili pravi i to je činjenica – kazivao je jučer ujutro Naum Batkoski, libero prvoligaša sa Stanova.
– Mislim da smo odradili odlične pripreme u Sloveniji i nakon toga u Zadru. Vjerujem da će se to manifestirati na travnjaku kada otpočne prvenstvo. Ove dvije posljednje predstave ne bi smjele pokvariti dojam.
Slaže se Batkoski da je Zadra nešto slabiji u odnosu na prošlu sezonu i da je konkurencija u momčadi nešto slabija.
– Ako to gledamo kroz činjenice da su nam otišli standardni Subašić, Balašković i Elez onda smo ipak nešto lošiji u odnosu na prošlu sezonu, ali u malom postotku. S druge strane, momčad je već dosta dugo na okupu i smatram da smo odlično uigrani. Što se tiče konkurencije u momčadi ona je odlaskom nekoliko igrača također manja. Igrači podsvjesno znaju da nemaju pravoga konkurenta i čuvaju se ozljeda u pripremnim utakmicama.
Batkoski smatra da Zadar može biti jednako uspješan kao i prošle sezone.
– Naravno da sve momčadi priželjkuju još poneko pojačanje, ali smatram da ovaj Zadar može biti uspješan kao i prošle sezone. Tada smo veći dio prvenstva proveli u vrhu ljestvice, da bi nakon tragedije koja nas je zadesila pali u donji dio. Mislim da je sredina ljestvice naša realnost i smatram da ćemo to i ostvariti. Očekujem uspješnu sezonu, jedva čekam da počne.
Slaže se da će Hajduk u prvo kolu biti izrazito nezgodan suparnik.
– Prošlu sezonu smo također otvorili protiv Hajduka, ali na Stanovima. Bilo je neriješeno i nakon toga nam je krenulo odlično. Bio bih prezadovoljan kada bismo i predstojeću sezonu otvorili na isti način, remi s Hajdukom bio bi pravi poticaj za našu momčad. Splitski “bili” su se pojačali i puno su kvalitetniji nego lani. Smatram da će biti puno dostojniji konkurent Dinamu za osvajanje naslova prvaka Hrvatske. Ipak, vjerujem da im se možemo dostojno suprotstaviti i ako bude sreće napraviti dobar rezultat na Poljudu – kazao je na kraju razgovora Batkoski.