Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pijani vrijeđali policajce u Benkovcu

Autor: Suzana Bandić

21.07.2010. 22:00
Pijani vrijeđali policajce u Benkovcu

Foto: Arhiva ZL



Uz optužni prijedlog zbog vrijeđanja i omalovažavanja službene osobe, jučer su prekršajnom sucu privedena dvojica mladića s benkovačkog područja u dobi od 24 i 26 godina.
Benkovačka policija mladiće je oko tri sata u vidno alkoholiziranom stanju zatekla u centru Benkovca, ispred jednog kafića na Šetalištu kneza Branimira.
– Kada su ih policijski službenici legitimirali, 24-godišnjak ih je počeo vrijeđati, a potom mu se pridružio i 26-godišnjak, koji je odgurnuo policajca – izvijestila je policija u čije prostorije su pijani mladići potom privedeni na kriminalističko istraživanje.
Provedenim alkotestiranjem utvrđeno je da je 24-godišnjak bio pod utjecajem alkohola od 2,2 promila, dok je 26-godišnjak, protiv kojega je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena i kaznena prijava zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti, odbio alkotest.
Ukrali gorivo vrijedno tisuću kuna pa prijavljeni za pronevjeru
Zbog kaznenog djela pronevjere policija je jučer prijavila 59-godišnjeg Zadranina i 52-godišnjeg Šibenčanina jer su ukrali 120 litara dizel goriva iz motornog broda na kojemu su obojica zaposleni. Policija ih je razotkrila nakon što su u srijedu oko 2.10 sati na Liburnskoj obali zaustavili 59-godišnjaka za upravljačem osobnog vozila te mu pregledom prtljažnika pronašli šest kanti s gorivom. Nakon provedene istrage utvrđeno je da je 59-godišnjak u dogovoru s 52-godišnjakom iz rezervoara motornog broda na kojem su zaposleni uzeo gorivo s namjerom da ga proda. Svog poslodavca krađom su oštetili za iznos oko tisuću kuna.
Provaljeno u dvije trgovine i poduzeće
Provalama i krađama u dvije trgovine i jedno poduzeće trojica, policiji još uvijek nepoznata počinitelja okoristila su se za ukupno 65 tisuća kuna.
Policija je u utorak zaprimila dojavu iz trgovine “Sarag” na Krešimirovoj obali o provali u skladište iz koje im je tijekom noći s ponedjeljka na utorak ukradena veća količina raznih cigareta čija se vrijednost procjenjuje oko 20 tisuća kuna.
Iste noći u Viru, nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu “Branimir” iz koje je također ukrao veću količinu cigareta te nešto novca, a ukupna materijalna šteta procijenjena je oko 10 tisuća kuna, a za iznos od 35 tisuća kuna oštećeno je poduzeće “Shutz” u mjestu Veli Iž. Njima je nepoznati kradljivac s gradilišta poduzeća u vremenu od 10. do 19. srpnja odnio veću količinu raznog električnog i zidarskog alata te nešto goriva. Slijede kaznene prijave.