Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Policija otkrila i kaznila višestrukog provalnika

Autor: Suzana Bandić

21.07.2010. 22:00
Policija otkrila i kaznila višestrukog provalnika

Foto: Zvonko KUCELIN



Zbog osnovane sumnje da je u protekle dvije godine počinio više provala i krađa policija je jučer nadležnom državnom odvjetništvu kazneno prijavila 28-godišnjaka sa zadarskog područja.
Istragom je utvrđeno da je mladić 13. siječnja prošle godine u Maslenici provalio u trgovinu “To-Ši” iz koje je ukrao cigarete, prehrambene i druge artikle u vrijednosti od 9.965 kuna te potom, tijekom iste noći i u trgovinu Plodine Donat u Zemuniku Donjem. Otamo je, također, odnio razne cigarete, alkoholna pića i kavu, a ukupna vrijednost ukradene robe procijenjena je na 6.000 kuna. Sumnjiči ga se i za provalu u vikendicu na području Novigrada počinjenu 18. prosinca 2008. iz koje je odnio televizor i telefax uređaj čime je 63-godišnjeg vlasnika oštetio za oko tri tisuće kuna.
Ukradeni auto-dijelovi vrijedni 15 tisuća kuna
Zadarska policija jučer je zaprimila dojavu da je nepoznati lopov 42-godišnjaku tijekom noći sa srijede na četvrtak u Murvici Donjoj provalio u kontejner iz kojeg mu je ukrao akumulator i dijelove za traktor te mu je još i s parkiranog teretnog vozila skinuo i odnio akumulator i hidraulični blok. Materijalna šteta procijenjena je oko 15.000 kuna, a protiv nepoznatog kradljivca slijedi kaznena prijava.
Policija je jučer zbog krađe intervenirala i u Kalima na otoku Ugljanu. Tamo je, naime, nepoznati počinitelj iz vozila u vlasništvu 35-godišnjakinje ukrao torbicu. Materijalna šteta iznosi oko 2.000 kuna. .
Svega nekoliko sati ranije u Zatonu, na plaži turističkog naselja, 58-godišnji muškarac s područja Splita iskoristio je trenutak nepažnje te je iz torbe 47-godišnje slovačke državljanke izvukao novčanik. Potom je iz novčanika uzeo novac i pokušao pobjeći u čemu ga je spriječio zaštitar koji je potom pozvao policiju. Novac je oduzet i vraćen vlasnici, a protiv 58-godišnjaka je podnesena kaznena prijava.