Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Duševne boli naplatila novim cicama

21.07.2012. 22:00


Moja dobra i draga prijateljica je nedavno, što zbog recesijke, što zbog izlaska iz bračne depresije, odlučila sebe počastiti novim cicama. Nije da ih nije imala, ali eto, s godinama gravitacija je, barem ona tako kaže, učinila svoje. Ja sam njene zvala cice ubojice, jer nema šanse da je omašiš i u najmrklijem mraku. Kad bi ulazila u prostoriju, prvo ulaze big bubis, pa tek nakon nekoliko sekundi ona. Nema frajera koji se ne okrene za njom. Što zbog oku ugodne vanjštine, prelijepe guste plave kose, a što zbog spomenutih atributa.
Poklonila sam joj za rođendan prigodan privjesak. Ogroman. Unikatni, od one maherice što radi u Muzeju stakla i čini čudesa. Na privjesku piše “žena, majka, kraljica”. Molila sam gospođu koja to radi da mi prekriži to majka jer prija jedino to nije. Žena jest, i to žena i pol. Kraljica na kvadrat još veća. Ali majka, u kakvoj je trenutno fazi sa svojim sadašnjim, skoro pa bivšim mužem, na sreću još nije.
Baš nedavno sam primijetila da nikad nije stavila tu ogrlicu. Kaže, nezgodna joj je jer joj se privjesak zabije među cice, pa nezgodno strši. Možda da je pločica vodoravna, možda ne bi bilo problema. A na kraju ispadne da nije problem u privjesku nego u – cicama. I ne možeš ti ludu glavu nikako razuvjeriti da ima najbolji dekolte od svih mojih prijateljica, da se za njom tako preplanulom u ljetnom plavom haljetku s ogromnim dekolteom svi okreću… Cice za poželiti, ja bih rado ovu svoju nategnutu dvojku mijenjala za njenu bujnu trojku-četvorku, ali se žena ne da uvjeriti.
Ne, ja nemam pojma da je sve to optička varka i da u svakom puš-ap riđipetu cice stoje kao avioni, pa čak i moja šačica jada. Kaže, njoj je najveća trauma kad se skine, a ono svaku može prebaciti preko vrata. Ili se njome opasati oko struka. Naravno da pretjeruje, ali žena je odlučila okrenuti novu stranicu života, razvesti se i od muža duševne boli naplatiti novim cicama. Nije da razumijem, ali najjači adut ide popravljati, a nema zašto. Sigurno joj je onaj njen skoro već bivši glupan nešto prigovorio za cice. Doduše, on je uvijek trabunjao da voli dobre i čvrste guze, a da mu ženska gore može biti ravna kao daska. Takvu je jednu i našao, a moja prijateljica sad ima traume. Već sam se pobojala da će ići smanjiti cice…
Prijateljica se više od tjedan dana nikome nije javljala ni zivkala na kavu. A onda mi je poslala sms da se vidimo u kvartovskom na kavi. Kad sam je vidjela skoro sam pala u nesvijest. Skockana kao i uvijek, u špalinama, a cice kao rakete. Veličina ista, precizno podešene zera ispod brade. I za dz loptastije. Nema što, vrhunski dizajn i malo poboljšana karoserija u odnosu na prošli model, razlika jedva primjetna. Samo iskusni znalci i znalice koji je poznaju primijete neznatnu razliku, a oni koji bi je prvi put vidjeli, ionako su mislili da su cice ubojice umjetne. A žena kraljica pršti od samopouzdanja. Jbte koliko je malo potrebno za sreću i zadovoljstvo.
Nikad prije nisam pipnula umjetne cice. Onako, tvrdasto i loptasto. Da sam tip bilo bi me strah leći na njih da se ne rasprsnu. Jedino ne znam, ako ih posjeduješ, je li previše nezgodno ležati na trbuhu. Imam filing da je to totalno nezgodno za kralješnicu. A možda i nije, navikne se čovjek na sve, umjetne cice, kuk, koljeno…
Mare ([email protected])