Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Započinje suđenje dvojcu zbog paljevine sedam automobila u Benkovcu

Autor: Suzana Bandić

21.07.2013. 22:00
Započinje suđenje dvojcu zbog paljevine sedam automobila u Benkovcu

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Danas bi trebalo započeti suđenje Oliveru Begoviću kojeg se sumnjiči da je Toniju Grgasu platio 15-ak tisuća kuna za podmetanje požara na automobilu audi A6, u vlasništvu benkovačkog ugostitelja. Motiv za to su, navodno, ranije nerazriješene razmirice. Požar se proširio na šest susjednih vozila


Na Općinskom sudu u Zadru danas bi trebalo započeti suđenje Oliveru Begoviću (32) i Toniju Grgasu (22), dvojcu optuženom za paljevinu automobila u centru Benkovca prije dvije i pol godine. U buktinji koja je 23. studenoga 2011. godine buknula na parkiralištu Trga hrvatske mladeži u Benkovcu izgorjelo je sedam automobila. Požar je, kako je policijskim očevidom utvrđeno, podmetnut pod haubu audija A6 u vlasništvu 32-godišnjeg Jakova Jale Ledenka, benkovačkog ugostitelja u čijem je vlasništvu kafić Oskar.
Oko mjesec dana policiji je trebalo da uđe u trag počinitelju nakon čega je uhićen tada 21-godišnji Toni Grgas, Benkovčanin koji živi u Zagrebu, a nakon što je on sve priznao i policiji ispričao svoju verziju priče uhićen je i Begović, stari policijski znanac s 20-ak kaznenih prijava zbog imovinskih delikata i krivotvorenja novca.
Begovića se sumnjiči da je Grgasu platio 15-ak tisuća kuna za podmetanje požara na automobilu audi A6, u vlasništvu benkovačkog ugostitelja, a motiv za to su, navodno, ranije nerazriješene razmirice. No kako je Ledenkov audi star desetak godina i vrijedan 60-ak tisuća kuna bio preblizu drugim automobilima na parkiralištu, požar se proširio na još šest susjednih vozila od kojih su četiri u potpunosti izgorjela, a tri nagorjela.