Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

City Games krenule putem Jadranskih igara (FOTOGALERIJA)

21.07.2016. 22:00
City Games krenule putem Jadranskih igara (FOTOGALERIJA)


Popularne sportsko-zabavne igre City Games, ljetne igre za sve generacije, kojih se mnogi sjećaju pod nazivom Jadranske igre, svoje pušestvije Zadarskom županijim započele su u četvrtak navečer u Posedarju.
Atraktivno ljetno natjecanje na prepunoj je posedarskoj rivi dobilo nove pobjednike, ekipu Cesarica iz Karlobaga.
– City Games su u svojoj sedmoj sezoni, a mi se natječemo šestu godinu za redom i osim novog imena, nije se puno promjenilo. Atmosfera i ekipa i dalje su odlični te se nadamo da ćemo se ove godine konačno domoći finala u Malinskoj, rekao je Luka Lež, član pobjedničke ekipe, koja je najspretnije svladala dicipline ribarske kašete, spašavanje turistkinje i svima omiljenu utrku magaraca.
Uz valove smijeha i zabave natjecale su se četiri srčane ekipe. Kartu za polufinale izborila je i domaća ekipa Podmornica iz Posedarja. Treća je bila riječka ekipa Fiumani, dok je na četvrtom mjestu završila još jedna posedarska ekipa, tim Kokalokas.
– Put seniorima u Posedarju su otvorili osnovnoškolci u juniorskom dijelu natjecanja. Najboljima su se pokazale Seoske Lole, koje su slavile ispred ekipa Vatreni, Vodeni pirati te Team ultra, kazao je autor projekta Miroslav Krzyk.
Organizatori Turistička zajednica općine Posedarje i agencija Adria Events iz Rijeke nisu krili dobro raspoloženje nakon susreta.
– Veseli me da su City Games i ove godine gostovale u Posedarju. Nastojimo svojim sugrađanima osigurati čim više sadržaja i kvalitetne zabave, a mlade osvijestiti da je sport više od obveze, govori Šime Bolić, direktor Turističke zajednice općine Posedarje, te nastavlja:
– Vrijedi istaknuti kako Posedarje, baš kao i City Games, ima svoju utrku magaraca koja će se ove godine održati čak 44. put. Jedinstveni mediteranski spektakl će se održati 30. srpnja, a zabavu će uveličati  nastup Maje Šuput, obznanio je Bolić.
Zadovoljni mogu biti i Posedarci jer bi se, posluži li ih sreća u daljnjem dijelu natjecanja, početkom rujna mogli naći u Biogradu na Moru u velikom međunarodnom finalu s najboljim ekipama iz regije i Europe.
City Games sutra putuju za Zaglav na Dugom otoku, gdje će natjecanje biti uvod u već tradicionalnu zaglavsku feštu Kake bake.
– Nakon kraćeg boravka u Šibensko-kninskoj županiji, City  Games se ponovno vraćaju na zadarsko područje i to susretima na otoku Pašmanu, u Ždrelcu 26. srpnja, potom na otoku Pagu, u Povljani 28. srpnja te Ninu 29. srpnja, najavili su organizatori tog natjecanja.