Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Matulović: Dat ću priliku mladim Zadranima

21.07.2016. 22:00
Matulović: Dat ću priliku mladim Zadranima


Kada smo prije malo više od dva tjedna razgovarali s Antom Matulovićem o mogućnosti da preuzme funkciju trenera prve momčadi Košarkaškog kluba Zadar, kazao nam je:
– Spreman sam preuzeti odgovornost, te u ovim teškim uvjetima pokušati složiti konkurentnu momčad. Moja intencija je da to bude mahom od igrača iz Zadra i onih koji su nekada igrali za Zadar, a ostatak potražiti u okruženju, koje nam je blisko mentalitetom.
Nakon što ga je uprava kluba i potvrdila kao trenera Zadra u natjecateljskoj sezoni 2016./17., legedarni bivši košarkaš, član slavne zadarske generacije iz 1986., nije skrivao zadovoljstvo.
– Naravno da sam zadovoljan i u prvom redu zahvalan Nadzornom odboru, te direktoru Borisu Skroći i sportskom direktoru Branku Skroči, koji su me predložili kao kandidata. Velika mi je čast biti trener Zadra – kazao nam je Matulović jučer uoči jutarnjeg treninga u Jazinama.
Trenirali su mahom mlađi igrači, koji su u radnom režimu cijelo ljeto i tako će biti do 8. kolovoza, za kada je zakazan službeni početak priprema za novu sezonu.
– Godišnjeg odmora praktički nismo ni imali. Svakodnevno vrijedno radimo od 10 do 12 sati, a u narednom razdoblju očekujem da ćemo kompletirati igrački kadar i stručni stožer, te onda krenuti s pravi pripremama.
Koje se pojedinosti mogu otkriti o momčadi Zadra za sljedeću sezonu? Kakva će ona biti?
– Ostajem pri onome što sam rekao. Okosnica momčadi bit će domaći igrači, a ostatak ćemo popuniti u skladu s našim mogućnostima. Manje-više imam sve posloženo u glavi, mnogo sam o tome razmišljao i neke stvari će biti poznate već sljedećih dana. Za sada ipak ne bih o imenima – kaže Matulović.
Možete li reći tko će od prošlosezonskih igrača ostati u momčadi?
– Ne bih još govorio o tome, jer su neki od njih pod ugovorom, a moguće je da pronađu novu sredinu. Ne ovisi to samo o našim željama. Kada se konkretno dogovorimo s njima i upravom, onda ćemo izići u javnost s imenima.
Kakva je vaša vizija igre Zadra?
– Mladi smo, talentirani i u svakom slučaju bismo trebali igrati mnogo bolju košarku nego do sada. Momčad će biti nadnaravno motivirana da se dokaže i ti mladi igrači će imati izuzetnu priliku da pokažu svoj talent. Zato i ovim putem molim za strpljenje, razumijevanje i podršku, kako Nadzornog odbora, tako i navijača, jer će se mnogi od tih igrača prvi put naći u takvoj ulozi. Trebat će vremena, ali vjerujem da će u konačnici to funkcionirati kako treba. Imam apsolutno povjerenje u njih i mislim da će oni radom, borbenošću i zalaganjem to opravdati.