Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

PAVEL U ARSENALU Rasplesat ćemo Zadrane, a neće nedostajati ni romantike

21.07.2016. 22:00
PAVEL U ARSENALU Rasplesat ćemo Zadrane, a neće nedostajati ni romantike


Pavel se vraća u Zadar. Osmorka će koncert održati večeras s početkom u 22.30 u jedinstvenom prostoru Arsenala u kojem su već nastupala brojna kvalitetna glazbena imena poput Massima, Josipe Lisac, Parnog valjka, Amire Medunjanin i brojni drugi. O ovoj grupi ne treba previše govoriti, najbolje ih predstavljaju brojne nominacije i osvojeni Porini, kao i činjenica da su im sve pjesme u posljednje četiri godine bili hitovi, a za Zadarski list sutrašnji koncert u Arsenalu najavila je u kraćem razgovoru vokalistica Pavela Antonia Matković Šerić.
Pavel na glazbenu scenu donosi zvuk s patinom starine, glazbu u kojoj dominira toplina glasa. Što je zapravo Pavel?
– Pavel je započeo 2007. kao Aljošin kantautorski projekt, u interpretaciji su uvijek su bili bitni i glazbenici koji su bili dio benda tokom godina. U današnjoj postavi od osam članova Pavel je postao alt country pop bend koji izvodi Aljošine autorske pjesme. U njegovim je pjesmama naglasak na tekstu i melodiji, dok bend doprinosi obogaćenju aranžmana. Često se šalimo da smo kao mali orkestar.
Koncerte ne održavate prečesto, gotovo je dragocjeno vidjeti vas i čuti negdje, a dosta rijetko izbacujete i singlove. Dobije se dojam da se kod vas sve radi pažljivo i polako. Je li to zaista tako ili je u pitanju neki drugi razlog?
– Albume smo do sada izdavali otprilike svake dvije godine i trudimo se održati taj tempo. Volimo odlaziti na određene festivale, sve ovisi o pjesmama koje smo namijenili da budu singlovi. Koncerte ne forsiramo, jednostavno nas pozivaju a mi se uvijek rado odazovemo. Do sada smo zaista imali sreću nastupati na divnim lokacijama, u različitim gradovima. Kao bend imamo zaista dobar ritam od stvaranja i snimanja, pa sve do koncertiranja.
Koliko je teško bendu poput vas, koji je drugačiji po onom što radi i koji ne ide na stvaranje glazbe za “široke mase”, opstati na sceni i pronaći svoje slušatelje?
– Imamo divnu publiku koja nam dolazi na koncerte, puno puta smo ostali iznenađeni brojem ljudi koji bi nam došli u pojedinim zemljama i gradovima, unaprijed pretpostavljajući da možda nećemo imati takav odaziv na koncert, ali zaista nas publika uvijek iznenadi. Divno je vidjeti ljude koji pjevaju Pavelove tekstove, koji nisu banalni i često se znamo našaliti da neki fanovi bolje znaju riječi pjesama od nas samih.
Ovo nije vaš prvi koncert u Zadru. Kakva je za izvođače zadarska publika?
– Zadrani znaju biti rezerviraniji, ali smo do sada uvijek bili pozitivno primljeni pa se stoga rado vraćamo u Zadar. Do sada smo tu svirali dva puta, a Arsenalu se jako radujemo jer nam se sviđa sam prostor.
A što publika u petak može očekivati od vas?
– Pjesme sa sva tri albuma, puno dobre energije na pozornici, neke poznate stvari koje će prepoznati. Rasplesat ćemo ih sigurno, a romantike neće nedostajati.