Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Primorac i Ruiwu u četvrtfinalu

Autor:

21.08.2008. 22:00
Primorac i Ruiwu u četvrtfinalu

Foto: AP



Zi je veliki protivnik i dosta me namučio, ali nisam odustajao – kaže Primorac, koji danas igra protiv Šveđanina Jorgena Perssona. Kinez Liqin protivnik Ruiwua
Obojica hrvatskih stolnotenisača, Zoran Primoraci Tan Ruiwu plasirali su se u četvrtfinale olimpijskoga turnira. Najstariji hrvatski olimpijac, koji nastupa na svojim šestim Igrama, u četvrtom kolu pobijedio je Yang Zija iz Singapura 4:2 (11:7, 11:7, 4:11, 8:11, 11:6).
– Ovo je nevjerojatno. Zi je veliki protivnik i dosta me namučio, ali nisam odustajao. Bio sam mentalno jak, iako je umor iz prijašnjeg susreta protiv Danca Mazea imao dosta utjecaja na dvoboj. Zapravo sam u ovom dvoboju počeo igrati dobro tek kada sam izgubio treći i četvrti set. Već se dugo nisam osjećao tako dobro kao na ovim Igrama, a u zadnja dva seta sam doista i uživao – rekao je Primorac.
Danas u 8.30 sati po hrvatskom vremenu Primorac igra protiv 41-godišnjeg Šveđanina Jorgena Perssona koji je svladao Bjelorusa Vladimira Samsonova.
– Bit će to sentimentalan meč – rekao je Primorac, koji je kao i Persson nagrađen za svoje uzastopne šeste Olimpijske igre.
Sjajan dan za hrvatski stolni tenis upotpunio je Tan Ruiwu koji je izbacio Hongkonžanina Ching Lija 4:2.
-Ključ pobjede je bio napad i mogu reći da sam igrao pametnije nego u ijednom meču dosad. Jako sam zadovoljan ulaskom u četvrtfinale, pa potpuno opušten ulazim u dvoboj sa Kinezom Wang Liqinom – rekao je Tan, koji igra u 9.30 sati.