Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Iz kampa u Zatonu ukradeno pet bicikala vrijednih 40 tisuća kuna

21.08.2011. 22:00
Iz kampa u Zatonu ukradeno pet  bicikala vrijednih 40 tisuća kuna


Svega deset dana nakon što je policija otkrila skupinu maloljetnika koji su iz kampa u Zatonu turistima ukrali šest bicikala vrijednih oko 70 tisuća kuna, nepoznati drznici tijekom subotnje noći provalili su u isti kamp i ponovno ukrali pet bicikala


Već po drugi put  u svega deset dana na meti  lopovima našao se kamp u  sklopu Turističkog naselja  “Zaton” iz kojega su ponovno ukradeni bicikli stranim  državljanima koji u kampu  ljetuju. Ovaj put lopovi su  odnijeli pet bicikala ukupne  vrijednosti oko 40 tisuća kuna. Još uvijek nepoznati lopovi pod okriljem noći  ušunjali su se u kamp i  ukrali 13.500 kuna vrijedan mountin bike  “giant” u vlasništvu  47-godišnjeg Nijemca, a  osim njega bez bicikla  marke “stevens” vrijednog oko pet tisuća kuna  ostao je i njegov 11 godina mlađi sunarodnjak.  Lopovi su iste noći odnijeli i dva bicikla u vlasništvu 48-godišnjeg Belgijanca, oba marke “cube  acid” vrijednosti 12.700  kuna, te jedan bicikl  marke “merida” čiji je  vlasnik, 46-godišnji  Francuz, vrijednost svog  prometnog sredstva procijenio na 7.500 kuna.
Prije svega deset dana  iz istog kampa lopovi su tijekom noći ukrali šest bicikala ukupne vrijednosti oko  70 tisuća kuna, a tri dana  kasnije policija je pronašla  krivce i ukradene bicikle koji  su potom vraćeni vlasnicima.  Riječ je bila o skupini maloljetnika iz Zatona koji su  bicikle ukrali iz čiste obijesti,  no to ih je koštalo kaznenih  prijava. Ovom najnovijom  krađom broj ukradenih bicikala na području PU zadarske od početka ove godine dosegao je brojku od 57,  a povećao se i broj ukradenih  mopeda kojih je ukupno od  početka godine ukradeno 28,  a osam je ujedno i pronađeno  te vraćeno vlasnicima. Posljednji je, naime ukraden  prije svega dva dana s parkirališta u Ulici J. Runjanina  u Zadru. Riječ je o dvije tisuće kuna procijenjenom  mopedu marke “piaggio” –  model “diesi 50”, bez registarskih oznaka, a inače u  vlasništvu 34-godišnjeg Zadranina. Policija traga za biciklima, mopedom i kradljivcima kojima slijedi kaznena prijava.