Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Provaljena tri vozila i jedna brodica u vlasništvu stranaca

21.08.2011. 22:00
Provaljena tri vozila i  jedna brodica u  vlasništvu stranaca


Prema izvješću policije u posljednjih 48  sati na području PU zadarske obrađena su tri  kaznena djela teške krađe provaljivanjem i sedam  kaznenih djela krađe, evidentirane su 22 prometne  nesreće u kojima su dvije osobe teže, a dvije lakše  ozlijeđene, a zabilježeno je i pet narušavanja javnog  reda i mira.
Policija traga za nekoliko nepoznatih počinitelja i  brojnim ukradenim predmetima među kojima i za dva  plastična rezervoara s ukupno 24 litre goriva. Njih je  još uvijek nepoznati lopov, tijekom noći s petka na  subotu, ukrao s brodice “Bayliner” u vlasništvu  38-godišnjeg Slovaka, a u koju je provalio dok se  nalazila na vezu u mjestu Ugljan. A iz otvorene kuće  u Dragama tijekom iste noći lopov je ukrao žensku  torbicu u kojoj se nalazio novčanik i mobitel  34-godišnje Slovenke. Materijalna šteta iznosi oko  1.000 kuna, dok će se šteta koja je pričinjena  poduzeću “Tisak” nakon provale u kiosk u njihovu  vlasništvu, također u Dragama, zbrojiti naknadno.  Prema prvim informacijama provalnik je otamo odnio  veću količinu raznih cigareta. 
Ni džepari nisu mirovali posljednja dva dana, a  neugodno iskustvo s njima imala je
58-godišnjakinja. Njoj je nepoznati lopov u subotu  navečer dok je obavljala kupovinu u trgovačkom  centru “Lidl” na Benkovačkoj cesti iz torbice ukrao  novčanik s dokumentima, bankovnim karticama i oko  600 kuna, no pravu štetu napravio joj je nešto  kasnije. Lopov je naime s ukradenim karticama na  nekoliko bankomata podigao iznos od ukupno 7.000  kuna.
Na meti nepoznatog lopova tijekom noći s petka na  subotu našao se i 45-godišnji Slovak koji ljetuje u  Pakoštanima. On je u subotu ujutro policiji prijavio  provalu u osobni automobil marke “škoda octavia” iz  kojeg mu je lopov odnio dva prijenosna računala,  digitalni fotoaparat, auto navigaciju i mobitel ukupne  vrijednosti oko 18 tisuća kuna. Nešto bolje prošao je  62-godišnji Austrijanac kojemu je kradljivac iz nezaključanog vozila marke “mercedes” parkiranog u  auto-kampu “Bepo” u Turnju, odnio kameru i fotoaparat vrijedne oko pet tisuća kuna.
A u subotu navečer, oko 21.30 sati, na parkiralištu  TC “Supernova”, nepoznati je počinitelj iz automobila  marke “škoda octavia” u vlasništvu 45-godišnjeg  Nijemca, ukrao videokameru marke “medio travewer”, video player marke “samsung”, auto-navigaciju marke “navigon”, DVD video za vozilo marke  “medion” čime je Nijemca oštetio za iznos od oko  6.000 kuna.
Uhvaćeni maloljetnici koji su ukrali sustav  centralnog grijanja
Zbog provale i dvije krađe  policija je u subotu podnijela kaznenu prijavu protiv  39-godišnjaka s otoka Ugljana.
– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 39-godišnjak sa zadarskog područja  provalio u apartman koji koristi 57-godišnji državljanin Italije te mu je otamo otuđio digitalni foto-aparat  “seasea”, mobitel “LG”, novčanik sa 150 kuna i 30  eura, dokumente i ključ vozila “fiat bravo” iz kojeg mu  je potom odnio i GPS uređaj – izvijestila je zadarska  policija koja je 39-godišnjaku uz navedeno kriminalističkim istraživanjem utvrdila i krivnju za još  jednu krađu. Naime, utvrđeno je da je upravo on prije  svega nekoliko dana ukrao dva digitalna aparata u  vlasništvu 50-godišnjaka u mjestu Ugljan.
Policijski službenici PP Gračac uhitili su dvojicu  maloljetnika koje se sumnjiči za provalu i krađu.  Riječ je o dvojici 16-godišnjaka za koje je policija  utvrdila da su provalili u obiteljsku kuću u Gračacu i  to u vremenu između 24. siječnja i 13. kolovoza ove  godine, odnosno u vrijeme kada 35-godišnji vlasnik  nije boravio u kući. Maloljetni provalnici iz kuće su  mu odnijeli deset radijatora, instalaciju za centralno  grijanje, 30 metara električnog kabela, dvije slavine  za kupatilo i bicikl, čime su mu pričinili štetu u  iznosu od oko 15.000 kuna. Nakon kriminalističke  obrade u policijskim prostorijama koja je nad  maloljetnicima provedena u nazočnosti njihovih  roditelja, protiv obojice je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.