Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Na razgovor za mjesto načelnika PU zadarske pozvano sedam kandidata

Autor: Suzana Bandić

21.08.2012. 22:00
Na razgovor za mjesto načelnika PU zadarske pozvano sedam kandidata


Povjerenstvo za odabir kandidata za slobodna radna mjesta rukovodećih policijskih službenika u Ministarstvu unutarnjih poslova danas će obaviti razgovor sa svim kandidatima koji su udovoljili uvjetima i prošli testiranje za radno mjesto načelnika Policijske uprave zadarske. S obzirom da je riječ o internom policijskom natječaju, imena svih kandidata koji su se za to mjesto natjecali nisu poznata.
Iz objavljenog popisa kandidata koji su pozvani u sjedište Ministarstva na razgovor i raspoređeni u termine od 15.45 pa do 17.15 sati s razmakom od 15 minuta može se zaključiti kako ih je ukupno sedam. Prvi, budući da su raspoređeni abecednim redom, je aktualni načelnik PU zadarske Darko Car. Slijede Ivan Gambiraža, zamjenik načelnika raspoređen na mjesto načelnika OKC-a PU zadarske, Milan Jakobović, predsjednik regionalnog kluba IPA Zabok, Željko Jurković, načelnik PU ličko-senjske, Ive Kardum, voditelj Odsjeka za terorizam i ratni zločin PU zadarske, Neven Paškalin, policijski službenik u Odsjeku za sigurnost cestovnog prometa i Ivica Zrilić, voditelj Odsjeka za graničnu kontrolu.
Nakon što svi kandidati obave intervju s članovima povjerenstva uslijedit će imenovanje načelnika u svih 20 policijskih uprava pa tako i zadarske. Koji od sedam kandidata će sjesti u atraktivnu fotelju i preuzeti kormilo zadarskih plavaca znat će se uskoro. Ono što se već zna, jest da ga čekaju pune ruke posla, a ujedno i odabir zamjenika i bliskih suradnika s obzirom na to da je u tijeku i natječaj za zamjenike policijskih uprava te načelnike postaja.