Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nakon lanjskog 14. mjesta očekuje se uspješnija sezona

Autor: Andrija Dešpoja

21.08.2013. 22:00
Nakon lanjskog 14. mjesta očekuje se uspješnija sezona


Josip Butić i dalje je za kormilom juniora, dok kadete umjesto Zorana Erlića sada vodi Marko Pinčić


Kadeti i juniori Zadra u pogonu su od polovice srpnja, a ovaj vikend očekuje ih početak Prve HNL. Kao i svake godine kod kadeta i juniora došlo je do promjena u sastavu što je neminovni proces pa tako stariji odlaze, a mlađi dolaze. Josip Butić i dalje je za kormilom juniora, dok kadete umjesto Zorana Erlića sada vodi Marko Pinčić. Iako se govorilo da će se u ligi broj klubova smanjiti, ipak se ostalo na 16 klubova, a novi su članovi Dugopolje i Imotski. Upravo s novakom u ligi momčadi Dugopolja Zadrani se sastaju u prvom kolu. U drugom kolu Zadar gostuje kod Dinama, a u naredna dva kola na Bagat dolaze Imotski i Rijeka… Posljednje provjere kadeti i juniori su imali na Bagatu gdje su ugostili vršnjake iz Šibenika.
O očekivanjima u novoj sezoni trener juniora Josip Butić kaže:
– Prošlu sezonu možda nismo rezultatski dobro završili, ali smo napravili ono što smo tražili, odnosno ono što nam je bio cilj. Počevši od Stipe Perice sada su u seniorski sastav otišli Frane Čirjak i Frane Ikić, a otprije su tamo igrači koji sada čine gro momčadi. Viduka, Kapović i Čirjak treniraju s prvom momčadi, a tu je i Paleka koji s njima povremeno trenira.
Kakve su ambicije u sljedećoj sezoni?
– Vidjet ćemo koliko ćemo imati na raspolaganju igrače koji su pri prvoj momčadi te će i taj segment odrediti ambicije ove momčadi. Došla nam je nekolicina igrača kojima je istekao kadetski staž. Nekoliko pojedinaca će sigurno iskočiti, a na svima je da da rade pa će oni koji zasluže dobiti priliku. Dio mlađih igrača trenutačno nije u prvom planu, ali će čekati svoju priliku igrajući za drugu momčad u Županijskoj ligi. Kroz treninge i utakmice moći će skrenuti pažnju na sebe i da pokažu da i oni zaslužuju mjesto unutar prve juniorske momčadi.
Očekivanja od dvoboja s Dugopoljem?
– Početak je uvijek važan i zato bi bilo dobro pobijediti – zaključuje Butić.
Trener kadeta Marko Pinčić preuzeo je momčad prije nešto više od mjesec dana.
– U momčadi je ostao dio igrača rođenih 1997., a došla je nova generacija kadeta 1998. godišta i mislim da smo sastavili dobru momčad. Neću reći da smo naporno radili, ali mogu potvrditi da u prvenstvo ulazimo spremni. Dakako, najvažniji je razvoj pojedinaca jer osim dobre momčadi imamo i dobrih pojedinaca. U prvom dijelu odredit će se oni igrači koji bi u budućnosti mogli biti jedni od nositelja u seniorskoj momčadi, što je uostalom težnja našeg kluba i naše škole. Do sada je to bilo dobro i očekujemo da će se tako nastaviti i dalje.