Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Trpimir Kučina odlazi iz Državnog odvjetništva

Autor: Suzana Bandić

21.08.2013. 22:00
Trpimir Kučina odlazi iz Državnog odvjetništva

Foto: Zvonko KUCELIN



Trpimir Kučina, zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Zadru nakon dugog niza godina rada u toj ustanovi povlači se u privatni sektor. Iako on tu informaciju nije želio komentirati, neslužbeno doznajemo kako je to “gotova stvar”.
Najava njegova povlačenja iz tužiteljstva u sudsko odvjetničkim krugovima posljednjih nekoliko dana je top tema o kojoj se raspravlja s nevjericom. Po priči nekih njegovih kolega i ljudi koji su godinama s njim surađivali i imali pozitivna iskustva, njegovo povlačenje iz zadarskog tužiteljstva rezultat je višegodišnjih pritisaka kojima je bio izložen.
– Ima troje djece, a žena mu ne radi. U državnoj službi imao je sigurnu i za današnje prilike solidnu plaću, govori jedan zadarski odvjetnik, dok drugi tek nagađa što bi se moglo kriti iza takve odluke pa se prisjeća događaja od prije tri godine kada je Kučina bio stegovno kažnjen i degradiran.
Kučina je tada, podsjetimo, bio stegovno kažnjen zbog povrede službene tajne u svezi s obnašanjem državnoodvjetničke dužnosti. Županijski državni odvjetnik u Zadru Ivan Galović zbog toga ga je koncem rujna 2010. godine suspendirao, a potom degradirao s mjesta vršitelja dužnosti općinskog državnog odvjetnika u Zadru u zamjenika  i trogodišnju zabranu napredovanja.