Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Latica useljava na vrijeme?

21.08.2016. 22:00
Latica useljava na vrijeme?


Bliži se početak pedagoške godine 2016./2017. Za roditelje čija djeca pohađaju Dječji vrtić za djecu s teškoćama u razvoju “Latica” riječ je o jednoj neizvjesnosti, budući da će ovaj vrtić od 5. rujna djelovati na novoj lokaciji.
Kako je poznato, zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta je donio Odluku o davanju na korištenje Područnog objekta Pčelica Dječjem vrtiću za djecu s teškoćama u razvoju Latica. Budući da je riječ o specifičnoj ustanovi, koja se bavi djecom s raznim teškoćama, podijeljenim u grupe, ili pak s individualnim radom, u samom startu je bilo jasno kako je potrebno renoviranje objekta. Upravo ove činjenice bile su povod strahovima i bojaznima nekolicini majki koje su nam se nedavno obratile. Njih je potom primio Joso Nekić, pročelnik Odjela za odgoj i školstvo i njegov zamjenik, a sastanku je prisustvovala i Vesna Penjalov, ravnateljica DV Latica. Nakon sastanka mame su ohrabrene, iako kako kažu, treba pričekati početak pedagoške godine.
– Na sastanku nam je rečeno kako će radovi biti gotovi do početka pedagoške godine. Prema njihovim riječima nakon renovacije će biti dovoljno prostora za sve potrebe. Nama su predočeni planovi i koliko se razumijemo to bi doista trebalo biti tako, kazala nam je Ana Končurat, jedna od majki čija djeca pohađaju Laticu. Kaže kako im je rečeno da krov ostaje, a pojašnjeno im je kako nema opasnosti od azbesta, ukoliko krov nije oštećen.
– Prema onome što nam je rečeno naša djeca bi trebala početi s pohađanjem vrtića 5. rujna, kako je i predviđeno. Sad, ostaje čekati i vjerovati im, kaže Končurat navodeći kako su u međuvremenu radovi ipak počeli.
Smještaj u prostorima Područnog objekta Pčelica bi trebao biti privremeni, kako stoji u gradonačelnikovoj odluci, budući da bi Dječji vrtić za djecu s teškoćama u razvoju Latica trebao, po njegovom završetku, preseliti u Centar Mocire. Grad Zadar bi, pak, na mjestu sadašnjeg montažnog objekta u kojem je djelovao PO Pčelica trebao sagraditi novi objekt i predati ga na korištenje Dječjem vrtiću Radost.