Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

S folklorašima uživala cijela Popova vlaka

21.08.2016. 22:00
S folklorašima uživala cijela Popova vlaka


Ne pamti se da je centralni mjesni trg Popova vlaka bio tako pun kao što je to bilo ove subote u večernjim satima za vrijeme prigodne svečanosti obilježavanja petnaeste obljetnice postojanja i uspješnog rada Kulturno-umjetničkog društva Privlaka.
Rođendansko slavlje uz suorganizaciju domaće Turističke zajednice organiziralo je vodstvo KUD-a s predsjednikom Pelegrinom Mustaćem i umjetničkim voditeljem Ivicom Dundovićem te njihovim suradnicima. Pored brojnih mještana Privlake, privlačkih iseljenika te domaćih i stranih gostiju koji upravo ljetuju u Privlaci, rođendansku čestitku uputili su u slavljeničkom ozračju njihovi prijatelji glazbenici i pučki pjevači Tamburaški sastav Šokadija te KUD-ovi Sveta Kata iz Zemunika, Veseli Bibinjci iz Bibinja, Radovin iz Radovina i Ruža Hrvatska iz Karina.
Kao što je poznato od osnutka pa do današnjih dana kroz KUD je prošlo nekoliko stotina članova svih uzrasta. Tijekom svog postojanja KUD je nastupao na brojnim smotrama u domovini i izvan granica. Svoju glazbenu riznicu KUD je do sada je obogatio brojnim priznanjima i plaketama, a svoj rad i pučko pjevanje ovjekovječio izdavši dva nosača zvuka.
KUD Privlaka osnovan je 2001. godine uz izdašnu pomoć Općine Privlaka i ondašnjeg načelnika Kažimira Kaže Kolanovića, a prva mu je predsjednica bila njegova supruga Mara Kolanović. Obadvoje su se ove subote pored mnogih odazvali i nazočili slavlju. Privlačani zadnjih deset godina aktivno surađuju s prijateljima iz Radovina i odlično surađuju. Zajedno ih vodi vrijedni umjetnički voditelj Ivica Dundović koji je i ovu slavljeničku feštu osmislio i vodio.
Slavljenički dvosatni program popraćen je velikim pljeskom. Svečanost su na ukrašenoj pozornici otvorili, kako to i priliči, domaćini, a nakon njih redom su nastupali njihovi gosti. Gledatelji su tako mogli uživati u raznolikim pučkim napjevima, izvođenju kola, izvornim narodnim odorama….Kulturno-glazbeni program okončan je zajedničkim izlaskom svih sudionika na pozornicu i izvođenjem čuvene skladbe “Jedna je Hrvatska” koju je zajedno s izvođačima pjevala čitava Popova vlaka. Pri samom završetku slavljenici i njihovi gosti izmijenili su prigodne darove nakon čega je predsjednik KUD-a Pelegrin Mustać svima koji su to željeli darovao njihov najnoviji CD.
Po okončanju svečanog programa svi sudionici uputili su se prema restoranu u kojem im je priređen domjenak. Druženje Privlačana i njihovih gostiju uz dobru spizu nastavljeno je u slavljeničkom tonu uz srdačne i prijateljske razgovore te glazbene vibracije “Šokadije” pjesmu i ples.